Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

«Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται φωτισμό»

Ο Ε. Βενιζέλος με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανίων

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα του εορτασμού των Θεοφανίων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι «κάθε πολίτης της χώρας και βέβαια το πολιτικό σύστημα, χρειαζόμαστε φωτισμό. Χρειαζόμαστε ξανά ελπίδα, προσδοκία και αισιοδοξία. Αυτά επηρεάζουν συμπεριφορές και δημιουργούν ένα αποτέλεσμα από το οποίο έχουμε τεράστια ανάγκη την περίοδο αυτή για να κάνουμε την υπέρβαση».

Ο κ. Βενιζέλος, ερωτηθείς για τον φράκτη που προτίθεται να δημιουργήσει η κυβέρνηση στον Έβρο, ανέφερε πως όλα τα μέτρα που λαμβάνονται είναι στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενωσιακής έννομης τάξης.

«Δεν πρόκειται η Ελλάδα να κάνει κάτι..........
το οποίο δεν είναι αποδεκτό από την ευρωπαϊκή αντίληψη και μεταχείριση των παράνομων μεταναστών και των αιτούντων πολιτικό άσυλο. Η χώρα μας, η οποία είναι η βασική πύλη εισόδου μη νόμιμων μεταναστών προς την Ε.Ε., ενεργεί εκ μέρους της Ένωσης και οι άλλες χώρες της Ευρώπης πρέπει να έχουν την αίσθηση ότι χειριζόμαστε και στο όνομά τους ένα τεράστιο ευρωπαϊκό πρόβλημα», είπε.

Για τα θέματα οικονομικής πολιτικής, σημείωσε: «Η κυβέρνηση διαχειρίζεται μία πρωτοφανή κατάσταση κρίσης. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεννοούμαστε καθημερινά με την αγορά. Ένας άξονας των επιλογών μας είναι ο σεβασμός της κοινής λογικής και της εμπειρίας που προκύπτει από την ίδια την πραγματικότητα της οικονομίας και της αγοράς. Άρα, μέσα από αυτόν τον συνεχή διάλογο, μέσα από τη διαρκή συνεννόηση, θα βρίσκουμε τα μέτρα τα οποία είναι απλά, πρακτικά, εφαρμόσιμα και παράγουν το αποτέλεσμα, που θέλουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου