Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Έξι στους δέκα δεν πληρώνουν διόδια!

Φορείς και πολίτες ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

Υπό τη βροχή των αυξήσεων στους σταθμούς των διοδίων, νέες κινητοποιήσεις στις εθνικές οδούς ανοίγοντας τις μπάρες για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων προγραμματίζει την ερχόμενη Κυριακή το κίνημα «δεν πληρώνω - δεν πληρώνω».

Φορείς και πολίτες, οι οποίοι ολοένα και περισσότεροι πλαισιώνουν το κίνημα ενάντια στα διόδια, επιστρέφουν στις εθνικές οδούς, αντιδρώντας στην καταβολή των διοδίων, στις διαρκείς αυξήσεις χωρίς ταυτόχρονα τα απαιτούμενα έργα στο οδικό δίκτυο και πλέον στις καινούργιες τελευταίες αυξήσεις σχεδόν σε όλους τους σταθμούς της χώρας, όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος.

Χθες το απόγευμα..............
μία ακόμη οργανωτική σύσκεψη συγκλήθηκε στο Χώρο Κινημάτων «Στέκι» στο Βόλο για τα ελεύθερα διόδια, ώστε να προετοιμάσουν τις επικείμενες κινητοποιήσεις.

Η σύσκεψη οργανώθηκε από επιτροπές αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων Μαγνησίας, αλλά και από το Πανελλαδικό Συντονιστικό με κεντρικό σύνθημα «Ελεύθεροι δρόμοι και χώροι για όλους. Δεν πληρώνουμε διόδια, δεν πληρώνουμε την κρίση τους. Κατάργηση όλων των διοδίων».

Το πανελλαδικό συντονιστικό επιτροπών αγώνα κατά των διοδίων διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με άνοιγμα των διοδίων σε όλο το μήκος της διαδρομής από τη Θεσσαλονίκη έως την Καλαμάτα.

Οι κινητοποιήσεις θα έχουν φόντο τις νέες αυξήσεις που ανακοίνωσε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. και θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 9 Ιανουαρίου προς Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Σε ανακοίνωση των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια αναφέρεται ότι «το διαρκώς διογκούμενο με γεωμετρική πρόοδο, οργανωμένη μορφή και κοφτερή αιχμή, πανελλαδικό κίνημα: «Δεν πληρώνουμε διόδια - Δεν πληρώνουμε την κρίση τους» έχει τρομοκρατήσει την κυβέρνηση και τις πολυεθνικές εταιρίες που εισπράττουν το χαράτσι».

Η Επιτροπή αναφέρεται σε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ήδη το 60% των διερχόμενων από τους εθνικούς δρόμους αρνείται να πληρώσει διόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου