Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Προχωρά η αποκατάσταση των ζημιών στα Διοικητικά Δικαστήρια

Ένα μικρό τμήμα των υπηρεσιών θα αρχίσει να λειτουργεί από αύριο

Aπό αύριο το πρωί θα αρχίσει να λειτουργεί ένα μικρό τμήμα των υπηρεσιών των Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, στη βιβλιοθήκη που βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου θα κατατίθενται και θα διεκπεραιώνονται τα δικόγραφα προσωρινής δικαστικής προστασίας.

Πάντως, μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2011 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επαναλειτουργίας των Διοικητικών Δικαστηρίων μετά την αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης εγκρίθηκε και η εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης. Συγκεκριμένα το υπουργείο επισημαίνει ότι :

1. Το αίτημα για την εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης εγκρίθηκε από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων την 11η Νοεμβρίου 2010. Για την εκτέλεση της απόφασης εξουσιοδοτήθηκε η Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Διοικητικού Πρωτοδικείου να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες.

2. Το απόγευμα της 30ής Δεκεμβρίου 2010, όταν επιτράπηκε η είσοδος στα κτίρια των Δικαστηρίων, κλιμάκιο της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» διενήργησε αυτοψία. Την ίδια ημέρα με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ανατέθηκε το έργο της αποκατάστασης των ζημιών.

3. Ο καθαρισμός των κτιρίων πριν από την έναρξη των εργασιών της αποκατάστασης, επειδή αφορά και χώρους, όπου στεγάζονται οι γραμματείες των Τμημάτων και τα γραφεία των δικαστών, προτάθηκε από τα Δικαστήρια να ανατεθεί στην εταιρεία που ήδη ήταν συμβεβλημένη με αυτά. Προς τούτο ο Γενικός Επίτροπος των Διοικητικών Δικαστηρίων ζήτησε προσφορά για την ανάθεση του έργου.

4. Η προσφορά υποβλήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την 4η Ιανουαρίου 2011 και εγκρίθηκε αυθημερόν. Ο Γενικός Επίτροπος ενημερώθηκε εγγράφως από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτηρίων να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης.

5. Οι εργασίες αποκατάστασης από την εταιρεία «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» άρχισαν σήμερα με την εγκατάσταση εργολάβου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά τους το έργο εκτελείται σε τρεις φάσεις. Η πρώτη προβλέπεται να ολοκληρωθεί την 14η Ιανουαρίου 2011, οπότε θα δοθεί σε λειτουργία το κτίριο του Διοικητικού Εφετείου. Η δεύτερη φάση προβλέπεται να ολοκληρωθεί την 28η Ιανουαρίου 2011 και θα δοθούν σε λειτουργία χώροι στο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου. Το κτίριο θα έχει αποκατασταθεί πλήρως τον προσεχή Μάιο, οπότε και ολοκληρώνεται η τρίτη φάση.

6. Τέλος, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τη διακοπή της λειτουργίας των Δικαστηρίων, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επεξεργάστηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα δημοσιευθεί τις προσεχείς ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου