Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ένας γιγαντιαίος τόνος πωλήθηκε 300.000 ευρώ!

Ένας γιγαντιαίος ερυθρός τόνος πωλήθηκε σε δημοπρασία από τον οίκο Tsukiji στο Τόκιο έναντι του ποσού ρεκόρ των 32,49 εκατ. γεν, ποσό που μεταφράζεται σε 396.000 δολάρια ή περίπου 300.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο ψάρι, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ιαπωνία καθώς χρησιμοποιείται για την παραγωγή σούσι, αγοράστηκε από εστιατόριο στην επαρχία Γκίνζα του Τόκιο και αλυσίδα σούσι του Χονγκ Κονγκ.

Οι λόγοι του αστρονομικού ποσού πώλησής του εστιάζονται στο ότι αυτή ήταν η πρώτη δημοπρασία του έτους για τον οίκο, ότι η Ιαπωνία καταναλώνει το 80% της παγκόσμιας κατανάλωσης ερυθρού τόνου και τέλος ότι λόγω της ανεξέλεγκτης αλίευσης του ζώου, είναι πλέον εξαιρετικά σπάνιο να βρεθεί σε τόσο μεγάλο μέγεθος και βάρος, το οποίο έφτανε τα 342 κιλά.

Επιπλέον, η αγορά του συγκεκριμένου τόνου θεωρήθηκε το καταλληλότερο διαφημιστικό τρικ για τις συγκεκριμένες εταιρείες στην έναρξη της νέας χρονιάς.

Σύμφωνα με το WWF, ο τόνος που δημοπρατήθηκε ήταν 20 ετών και είναι εξαιρετικά σπάνιος, καθώς ο πληθυσμός του ερυθρού τόνου έχει μειωθεί σχεδόν κατά 90% από τη δεκαετία του 1970 και θεωρείται επαπειλούμενο είδος, δηλαδή ένα βήμα πριν την εξαφάνιση, από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου