Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Μιλήστε για το στοματικό σεξ και σώστε ζωές

Αυτό είναι το πλάνο της νέας σειράς του BBC με την εικονιζόμενη πρωταγωνίστρια την Τζέιμι Γουίνστοουν, νεαρή σταρ με παρελθόν σε ερωτικές ταινίες.

Η 25χρονη ηθοποιός έχει παίξει ακόμα και σε βίντεο κλιπ ποπ τραγουδιού σε μια σκηνή οργίου και τώρα δηλώνει έτοιμη να ασχοληθεί με κάτι πιο σοβαρό.
 
Το βρήκε λοιπόν αυτό που έψαχνε στο νέο ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «Είναι ασφαλές το στοματικό σεξ;»
 
Σύμφωνα............
με το Βήμα το πρόγραμμα εντάσσεται στη σειρά BBC «Επικίνδυνες Απολαύσεις» και έχει ως αφορμή μια σπάνια μορφή καρκίνου που σχετίζεται με το στοματικό σεξ, από τον οποίο πέθανε ένας φίλος της πρωταγωνίστριας.
 
Είναι μία μορφή καρκίνου που εξαπλώνεται ραγδαία, ιδίως στις ανεπτυγμένες χώρες, λέγεται οροφαρυγγικό καρκίνωμα των πλακωδών κυττάρων και προκαλείται από την μόλυνση με συγκεκριμένα στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων.
 
Για την προστασία υπάρχουν δύο εμβόλια τα οποία χορηγούνται ήδη στα κορίτσια, πριν αρχίσουν την σεξουαλική τους ζωή.
 
«Ο τρόπος που προσέγγισα το θέμα ήταν πολύ ρεαλιστικός. Μίλησα με καθηγητές και γιατρούς. Μου είπαν πολλά πράγματα για τους κρυφούς κινδύνους του στοματικού έρωτα...σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε νέα αγόρια και κορίτσια για αυτούς τους κινδύνους και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν. Πολλοί δεν ξέρουν καν τί είναι ο HPV - ούτε εγώ ήξερα όταν άρχισα να γυρίζω το ντοκιμαντέρ», λέει η πρωταγωνίστρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου