Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Αντιδράσεις Παναθηναϊκού στις προτάσεις του υπ. Περιβάλλοντος

Εντονη δυσαρέσκεια προκάλεσαν στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού οι προτάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ρύθμιση που αφορά την υλοποίηση της διπλής ανάπλασης και που πρόκειται να κατατεθεί μέχρι το τέλος Απριλίου.

Οι προτάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος παρουσιαστηκαν σήμερα σε όλους του εμπλεκόμενους φορείς του εργου, ωστόσο δεν ικανοποιούν σε καμία περίπτωση ούτε τους ανθρώπους της ΓΗΠΕΛ που έχουν αναλάβει την κατασκευή του νέου γηπέδου του τριφυλλιού στον Βοτανικό αλλά ούτε τους διοικούντες του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Η ρύθμιση πρόκειται να κατατεθεί μέχρι το τέλος του μήνα στην Βουλή αλλά στην μορφή που σήμερα παρουσιάστηκε στους εμπλεκόμενους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Με ανακοινωσή της η ΓΗΠΕΛ εκφράζει τις σοβαρές αντιρρήσεις της τόσο για την επιμονή των ανθρώπων του υπουργείου να γκρεμιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου πριν αρχίσουν τα εργα στο Βοτανικό όσο και για το χρονοδιάγραμμα που καθυστερεί ακόμη περισσότερο την κατασκευή του γηπέδου.

Η ανακοίνωση της ΓΗΠΕΛ αναφέρει: «Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών παρουσιάστηκε από πλευράς ΥΠΕΚΑ σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς το σχέδιο τροπολογίας των άρθρων 11 &12 του Ν. 3481/2006.

Η πρόταση αυτή εγείρει σημαντικά ζητήματα και μελετάται ήδη από το τεχνικό και νομικό επιτελείο ώστε άμεσα να επανέλθουμε με συγκεκριμένες θέσεις. Αυτά που δεν χρήζουν μελέτης είναι

Πρώτον, η τήρηση της νομιμότητας και η διασφάλιση των κεκτημένων από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Δεύτερον, η αταλάντευτη βούληση μας για την άμεση έναρξη των εργασιών ανέγερσης του νέου Γηπέδου του Παναθηναϊκού και

Τρίτον, η προστασία των αυτονόητων δικαιωμάτων ολόκληρης της Παναθηναϊκής οικογένειας.

Στο πλαίσιο αυτό πάγια θέση μας είναι, ότι πριν καν εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης των εγκαταστάσεων της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε λειτουργία τόσο το γήπεδο ποδοσφαίρου όσο και οι εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού».

Με την ρύθμιση και ειδικά με την πρόταση να γκρεμιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου πριν αρχίσουν τα εργα στον Βοτανικό διαφωνεί κάθετα και η διοίκηση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, κάτι που εκφράστηκε καθαρά και στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε το απόγευμα.

Απομένει να δούμε λοιπόν αν θα γίνουν από την πλευρά του υπουργείου οι απαραίτητες αλλαγές στην ρύθμιση για να προχωρήσει γρήγορα η υλοποίηση του εργου η αν η κυβέρνηση επιλέξει να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο την πραγματοποίηση της διπλής ανάπλασης και την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου