Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Βραζιλία: Αγώνας διάσωσης εκατοντάδων θαμμένων από την κατολίσθηση

Ομάδες διάσωσης στη Βραζιλία εργάζονται πυρετωδώς για δεύτερη νύχτα για να βρουν 200 άτομα που πιστεύεται ότι έχουν θαφτεί στα σπίτια τους από την μαζική κατολίσθηση.

Περισσότερα από 50 σπίτια είναι βυθισμένα από λάσπη και μπάζα που χύθηκαν στη παραγκούπολη Μόρο ντο Μπούμπα κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Τουλάχιστον 170 άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από μια εβδομάδα σφοδρής καταιγίδας που προκάλεσε κατολισθήσεις και οι πλημμύρες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το χώμα είναι ακόμα κορεσμένο και τοπικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι μπορεί να υπάρξουν περαιτέρω κατολισθήσεις.

Παρά το γεγονός ότι τα σωστικά συνεργεία εργάζονταν όλη τη νύχτα με προβολείς στο Μόρο ντο Μπούμπα, υπήρχαν λίγες ελπίδες για την εξεύρεση επιζώντων και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα.

Η παραγκούπολη ήταν χτισμένη πάνω σε ένα εγκαταλελειμμένο χώρο που την καθιστά επιρρεπής σε κατολισθήσεις και οι 300 εργαζόμενοι διάσωσης στην περιοχή διεξάγουν το έργο τους με μεγάλη προσοχή.

Οι αρχές εργάζονται για τη διανομή 70.000 συσκευασίες με τρόφιμα, ρούχα και ιατρικά εφόδια για όσους έμειναν άστεγοι από τις πλημμύρες.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης για να ξανακτιστούν τα σπίτια.

Οι τοπικές αρχές έχουν ζητήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν την καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου