Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα χτυπήθηκε από τη λαίλαπα ΠΑΣΟΚ

Ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας ευθέως και αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ για την οικονομική κρίση. Μιλώντας σε προσυνεδριακή συνδιάσκεψη στην Κοζάνη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης, ενώ για τις ευθύνες του κόμματός του αρκέστηκε να πει ότι έγιναν λάθη και υπήρξαν παραλείψεις. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση τώρα υιοθετεί την πολιτική της Ν.Δ.

"Τέτοιες γκάφες, τέτοια αυτοκαταστροφική μανία, τέτοιες παλινωδίες, τέτοια αβουλία, τέτοιες καθυστερήσεις ακόμα και στους διορισμούς γενικών γραμματέων, δεν έχουν ξαναγίνει", δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υποστήριξε ότι η Ελλάδα χτυπήθηκε επί των ημερών της Ν.Δ. από τη διεθνή κρίση, αλλά δεν γονάτισε, ενώ τώρα χτυπήθηκε από τη "λαίλαπα ΠΑΣΟΚ ".

Ο Αντ. Σαμαράς υιοθέτησε πλήρως το σενάριο, σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση όχι μόνο διόγκωσε τα ελλείμματα, λόγω "ανευθυνότητας" και "ανικανότητας", αλλά και τα φούσκωσε με μεθόδους δημιουργικής λογιστικής.

"Η κρίση που παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ ήταν κρίση ελλείμματος, για την οποία ευθύνονται όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν. Περισσότερο ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ", ανέφερε. Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι έχει ευθύνες επειδή δεν κατάφερε να εκμηδενίσει το έλλειμμα όταν της δόθηκε η ευκαιρία. Επέμεινε, ότι η κρίση, μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, ήταν αντίστοιχη με αυτή που έπληξε τις περισσότερες χώρες της Eυρωζώνης.

Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αλλάξει σελίδα, παρέμεινε όρθια και ενωμένη και -όπως πρόσθεσε- τόλμησε την αυτοκριτική της, "όχι μόνο για τα δικά της σφάλματα, αλλά και για την κρίση ολόκληρου του μοντέλου της Μεταπολίτευσης. Το οποίο αφήνει οριστικά πίσω".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου