Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματεμπορίας

Κύκλωμα σωματεμπορίας οργανωμένο ως μαφία εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Επειτα από συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή συνελήφθησαν πέντε μέλη του κυκλώματος και δύο Αλβανίδες 20 και 23 ετών, που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων.

Από τα μέλη του κυκλώματος οι τέσσερις είναι Έλληνες 44, 45, 46 και 47 ετών και ένας Αλβανός 31 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν το Σάββατο στον εισαγγελέα.

Επίσης, από την αστυνομία αναζητούνται ακόμη εννέα άτομα που φέρονται ως μέλη της οργάνωσης.

Μεταξύ των τεσσάρων Ελλήνων που συνελήφθησαν είναι και ένα παλιό μέλος του συνδικάτου του εγκλήματος, που φέρεται ως ο αρχηγός του κυκλώματος.

Οι κατηγορούμενοι αναζητούσαν αλλοδαπές των οποίων εκμεταλλεύονταν τη δεινή οικονομική θέση και τις προωθούσαν στην πορνεία μέσω ροζ αγγελιών σε εφημερίδες και τις εξέδιδαν σε ξενοδοχεία και σπίτια, όπου τις οδηγούσαν μέλη της σπείρας.

Οι κοπέλες στη συνέχεια παρέδιδαν όλο το ποσό το οποίο εισέπρατταν στους οδηγούς και αυτοί με τη σειρά τους στους ταμίες της οργάνωσης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα και 18 κινητά τηλέφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου