Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Σαφές μήνυμα προς ανεπιθύμητους

Ξεκάθαρο μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ έστειλε και το Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της Λάρισας. Το μήνυμα απευθυνόταν σε όσους αποκλείστηκαν από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ από τον Κώστα Καραμανλή αλλά και σε εκείνους που αποχώρησαν υπό το βάρος των υποθέσεων των σκανδάλων.

Στην ομιλία του στο προσυνέδριο της ΝΔ για τα αγροτικά ο πρόεδρος της ΝΔ φωτογράφησε τους ανεπιθύμητους στο κόμμα εξηγώντας ότι με αυτή την κίνηση προχωρά στην αυτοκάθαρση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να κάνει την παραμικρή αναφορά στη στάση της Ντόρας Μπακογιάννη που επέλεξε να μην είναι παρούσα στην συνεδρίαση της ΚΕ, την Κυριακή.

Η Ρηγίλλης τηρεί στάση αναμονής έναντι της πρώην υπουργού Εξωτερικών την ώρα που η κ. Μπακογιάννη αποφεύγει οποιοδήποτε σχόλιο για την προειδοποίηση που έκανε την Παρασκευή ο κ. Σαμαράς ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα να διασύρει τις δημοκρατικές διαδικασίες στο κόμμα.

"Ας γνωρίζει ο λαός της ΝΔ ότι έχω ακούσει την εντολή του και ότι θα κάνω αυτό που είναι ηθικά σωστό, πολιτικά απαραίτητο και ρεαλιστικά αναπόφευκτο. Όσοι πλήγωσαν την παράταξη δεν έχουν θέση σε αυτήν. Δεν έχουν θέση στην νέα μας πορεία. Είναι εκτός. Είναι κομμένοι από τη ΝΔ" είπε με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβασε πάντως κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς τόνους έναντι της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κάνοντας λόγο για λαίλαπα ΠΑΣΟΚ και χρεώνοντας την κρίση δανεισμού της χώρας.

"Υποβάλλω λέει τον ελληνικό λαό σε θυσίες με μειωμένα αποτελέσματα και χωρίς ορατό τέλος. Όλα αυτά οφείλονται σε αυτήν την λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ. Σε ένα μόνο είχε δίκιο το ΠΑΣΟΚ στον Τιτανικό. Μόνο που ο Τιτανικός δεν ήταν η ελληνική οικονομία, είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ" υποστήριξε ο κ. Σαμαράς.

Ενώ οι σχέσεις Σαμαρά - Μπακογιάννη κινούνται σε τεντωμένο σχοινί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισημαίνει την ανάγκη για ανοιχτό κόμμα μακρυά από προσωπικές πικρίες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δημιουργείται ένα νέο ανοιχτό κόμμα και έτσι θα λειτουργεί το μέλλον. Χωρίς κυκλώματα, χωρίς προστάτες και χωρίς αποκλεισμούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου