Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Ν. Αφρική: Δεν θα υπάρξουν αντίποινα για το φόνο Τερεμπλάνς

Δεν θα υπάρξουν «αντίποινα» για τη δολοφονία του ηγέτη του ρατσιστικού κινήματος στη Νότια Αφρική, δηλώνει το ίδιο το κίνημα.

Το κόμμα του δολοφονημένου ηγέτη του νοτιοαφρικανικού ρατσιστικού κινήματος «Κίνημα Αφρικανικής Αντίστασης», Γιουτζίν Τερεμπλάνς, 69 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ότι «δεν πρόκειται να υπάρξουν αντίποινα» για τη δολοφονία αυτήν, σύμφωνα με μία σημερινή δήλωση του «στρατηγού Πέτερ Στέϊν», για λογαριασμό του κόμματος.

Ο Τερεμπλάνς δολοφονήθηκε το Σάββατο από δύο μαύρους υπαλλήλους στο αγρόκτημά του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο της νοτιοαφρικανικής αστυνομίας. Εξέλιξη, η οποία τροφοδότησε πολλούς φόβους ότι, το ανωτέρω κόμμα θα παρακινήσει οπαδούς του στην τέλεση «αντιποίνων» .

Ο Τερεμπλάνς βρέθηκε νεκρός στο εσωτερικό του αγροκτήματός του. Ανακρίθηκαν αμέσως δύο νεαροί μαύροι εργάτες του αγροκτήματος, που φέρονται να είχαν έντονη λογομαχία με τον δολοφονηθέντα, λίγη ώρα πριν αυτός βρεθεί νεκρός από την τοπική αστυνομία.

Ποιος είναι.

Το θύμα - βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένο στο πρόσωπο και στο κρανίο - υπήρξε ο ιδρυτής του «Κινήματος Αφρικανικής Αντίστασης» .

Έκανε θητεία στη ρατσιστική αστυνομία της χώρας την εποχή του «απαρτχάϊντ», ενώ αργότερα εκμεταλλεύθηκε αγροτικές εκτάσεις. Θεωρούσε και μετά το 1994, οπότε το καθεστώς φυλετικών διακρίσεων κατέρρευσε, ότι «οι λευκοί πολίτες οπωσδήποτε είναι ανώτεροι των μαύρων» ...

Το έτος 2001, φυλακίστηκε, για την απόπειρα δολοφονίας ενός μαύρου ιδιωτικού αστυνομικού. Το 2005, αφέθηκε «με όρους ελεύθερος», λόγω της «καλής διαγωγής, που επέδειξε στη φυλακή» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου