Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Συνελήφθησαν την ώρα του «ριφιφί»


Δύο άντρες και μία γυναίκα συνέλαβαν το πρωί οι αστυνομικοί, ενώ προσπαθούσαν να διαρρήξουν υποκατάστημα της τράπεζας Millennium, στο Χαλάνδρι, με την μέθοδο του ριφιφί. Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα αστυνομικών εντόπισε δύο άτομα, που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας BMW και σε δίκυκλη μοτοσικλέτα τύπου VESPA να κινούνται ύποπτα στον παράδρομο της Λ. Κηφισίας 222, όπου βρίσκεται υποκατάστημα της τράπεζας Millennium.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να τους παρακολουθούν, διαπιστώνοντας ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα μετέφεραν από το αυτοκίνητο στο πίσω χώρο του υποκαταστήματος της Millennium αντικείμενα, όπως μεταλλική σκάλα και σάκους. Όσο βρίσκονταν στο πίσω μέρος του υποκαταστήματος, χτύπησε για ελάχιστα δευτερόλεπτα ο συναγερμός και αμέσως σταμάτησε.

Παράλληλα, η αστυνομία διαπίστωσε ότι όσοι ώρα οι δύο άνδρες βρίσκονταν στην τράπεζα μία γυναίκα, που είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου, περνούσε συνέχεια από το σημείο, οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα, μάρκας KAWASSAKI .

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση για την σύλληψή τους, κατά την διάρκεια της οποίας ακινητοποιήθηκε αρχικά ο ένας εκ των ανωτέρω δραστών, πλησίον της παραπάνω μοτοσικλέτας τύπου vespa, που όπως διαπιστώθηκε είναι 61χρονος ημεδαπός.

Στη συνέχεια στη συμβολή των οδών Αγαμέμνωνος και Αγίας Βαρβάρας, συνελήφθη η γυναίκα κατά τη στιγμή που εισερχόταν στο παραπάνω Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το οποίο είχαν σταθμεύσει στο σημείο. Πρόκειται για ημεδαπή, ηλικίας 41 ετών, υπάλληλο της ΔΕΗ .

Ο δεύτερος δράστης προσπάθησε να διαφύγει επιβιβαζόμενος στην άλλη μοτοσικλέτα. Ακολούθησε καταδίωξη και στη διασταύρωση των οδών Λυκούργου και Εθν. Αντιστάσεως έχασε τον έλεγχο της, έπεσε στο οδόστρωμα και ακινητοποιήθηκε. Σύμφωνα με την αστυνομία είναι ένας 53χρονος ημεδαπός.

Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες έσπασαν δύο παράθυρα του υποκαταστήματος, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να μπουν μέσα.

Στο χώρο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, φιάλες οξυγόνου, συσκευές ασύρματης ενδοεπικοινωνίας, η σειρήνα συναγερμού της τράπεζας κομμένη και τοποθετημένη μέσα σε δύο κουβάδες νερό για να μην ακούγεται ο ήχος της, γάντια, σκούφοι, καθώς και ένας μηχανισμός απενεργοποίησης ηλεκτρονικών συσκευών (συστημάτων συναγερμού και κινητών τηλεφώνων).

Από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει και πάλι κλοπή με τη μέθοδο του «ριφιφί» στο ίδιο υποκατάστημα την περίοδο των αργιών του Πάσχα, το 2004. Τότε το υποκατάστημα έφερε την επωνυμία NOVA BANK και είχαν διαρρήξει τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 80.670 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δύο άντρες κατά το παρελθόν έχουν κατ’ επανάληψη συλληφθεί για διάπραξη διακριμένων κλοπών, ενώ ο 53χρονος και για ένοπλη ληστεία με ανθρωποκτονία και εξέτισαν πολυετείς ποινές καθείρξεως.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, προκειμένου να εξακριβώσουν τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου