Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Τουρισμός: Στα αζήτητα και δημοφιλείς προορισμοί

Στο "κόκκινο" έχει οδηγήσει τον τουρισμό η οικονομική κρίση. Τις ημέρες του Πάσχα κλειστά θα παραμείνουν τα περισσότερα ξενοδοχεία, ακόμη και στους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Ειδικότερα, από τα πρώτα στοιχεία της Ομοσπονδίας των Ξενοδόχων προκύπτει ότι από τα 9.500 ξενοδοχεία ανά την επικράτεια, αυτά που άνοιξαν το Πάσχα δεν ξεπερνούν τα 2.200 και για λίγες ημέρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στην Κέρκυρα τα διαθέσιμα κρεβάτια μειώθηκαν εφέτος κατά 7.000, ενώ και η κατά κεφαλήν δαπάνη έχει μειωθεί σημαντικά.

Στη Μύκονο τα ξενοδοχεία λειτούργησαν εφέτος από τη Μ. Πέμπτη, αντί τη Μ. Δευτέρα. Στην Πάτμο άνοιξαν τα μισά, και σε αυτά η πληρότητα αγγίζει μόλις το 50%. Ίδια είναι η εικόνα και στη Ρόδο, με την πληρότητα ν' ανεβαίνει στο 70% με 80%.

Στη Σύρο λειτουργούν τα ξενοδοχεία στην Ερμούπολη με πληρότητα κοντά στο 45%.

Στη Χίο η πληρότητα αγγίζει και το 70%, ενώ στη Λακωνία, λόγω Μάνης και Μονεμβασιάς, η πληρότητα αγγίζει το 80%.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στη Βόρεια Ελλάδα. Ενδεικτικά, στη Χαλκιδική, από τα 40 ξενοδοχεία που υπάρχουν θα λειτουργήσουν μόνο τα 15 και αυτά με πληρότητα που δεν ξεπερνά το 65%. Επιπλέον, σε σχέση με πέρυσι, εφέτος το Πάσχα θα εργαστούν 1.690 λιγότεροι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου