Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Aναγνωρίστηκε το πτώμα της δεύτερης βομβίστριας στη Μόσχα

Μία 28χρονη δασκάλα αναγνωρίστηκε από την οικογένεια της ως η δεύτερη από τις δύο γυναίκες βομβιστές – καμικάζι που σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους στο Μετρό της Μόσχας την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας που μεταδίδει το Ρόιτερς.

Όπως αναφέρεται, ο Ρασούλ Μαγκομέδοφ αναγνώρισε τη κόρη του Μάριαμ, όταν του έδειξαν φωτογρφίες από το πτώμα της δεύτερης γυναίκας – καμικάζι.

«Εγω και η γυναίκα μου αμέσως αναγνωρίσαμε τη κόρη μας, Μάριαμ. Όταν η γυναίκα μου την είδε τελευταία φορά, φορούσε το ίδιο κόκκινο κασκόλ που είδαμε στις φωτογραφίες», τόνισε ο πατέρας, ο οποίος είναι δάσκαλος σε χωρίο του Νταγκεστάν.

Η 28χρονη δασκάλα είχε πτυχίο μαθηματικών και ψυχολογίας και δίδασκε υπολογιστές σε τοπικό σχολείο.

«Θα ήθελα οι έρευνες να δείξουν τι ακριβώς έγινε» τόνισε ο Μαγκομέδοφ. «Δεν μπορούμε καν να υποθέσουμε πως έφτασε η Μαριαμ στη Μόσχα. Ναι ήταν πιστή αλλά ποτέ δεν εξέφρασε ακραίες απόψεις» κατέληξε στις δηλώσεις του.

Την ίδια εικόνα για την 28χρονη εκφράζουν και πρόσωπα κοντά στην οικογένεια. Ένας οικογενειακός φίλος δήλωσε σε εφημερίδα ότι «Η Μάριαμ ήταν ένα ήρεμο και με αυτοπεποίθηση άτομο, που ήθελε πάντα να μαθαίνει. Είχε γράψει τρία επιστημονικά συγγράματα. Κανείς ποτές δεν παρατήρησε κάποια εξτρεμιστική άποψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου