Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Αναζητούν τους κατάλληλους

Ανοίγει στα κόμματα η συζήτηση για τους υποψηφίους στις δημοτικές εκλογές, αν και ήδη ορισμένοι από τους νυν δημάρχους δηλώνουν αποφασισμένοι να είναι και πάλι υποψήφιοι αδιαφορώντας για τα επίσημα χρίσματα.

Η μάχη των εντυπώσεων θα κριθεί στις περιφέρειες και τους τρεις μεγάλους δήμους γι' αυτό και Ιπποκράτους και Ρηγίλλης αναζητούν τους κατάλληλους υποψηφίους ώστε να δώσουν το χρίσμα πριν το καλοκαίρι.

Στην Αθήνα, ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος και έχει εξασφαλίσει και τη στήριξη του ΛΑΟΣ . Η Ρηγίλλης δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της και ορισμένοι επιμένουν ότι θα αναζητήσει νέο υποψήφιο. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος δεν θα απέρριπτε, πάντως, μια σχετική πρόταση.

Το ΠΑΣΟΚ αναζητά υποψήφιο με ευρεία αποδοχή για το δήμο της Αθήνας, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι.

Στον Πειραιά, το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Παναγιώτη Φασούλα, ενώ η ΝΔ είναι πιθανό να δώσει το χρίσμα στον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Βασίλη Κορκίδη ή στον πρόεδρο των επιμελητήρίων Γιώργο Κασσιμάτη.

Το ενδεχόμενο να διεκδίκήσει το δήμο εφόσον κληθεί από την ηγεσία της ΝΔ δεν αποκλείει και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ενώ η Ρηγίλλης έχει αποσαφηνίσει ότι δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση τον πρώην βουλευτή Πέτρο Μαντούβαλο.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος επιθυμεί να ξαναείναι υποψήφιος, όμως ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να προκρίνει τον βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα. Ενδιαφέρον για τον δήμο έχει εκδηλώσει και ο βουλευτής Στάυρος Καλαφάτης.

Το ΠΑΣΟΚ αναζητά στη Θεσσαλονίκη υποψηφότητα που θα συγκεντρώνει και τις ψήφους της Αριστεράς ώστε να δώσει τη μάχη του Νοεμβρίου με αξιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου