Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Γαλάζια αναστάτωση για αλλαγή ονόματος της Ν.Δ.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ σε βουλευτές και κομματικά στελέχη της Ν.Δ. προκάλεσε χθες μια δήλωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, η οποία άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος της Νέας Δημοκρατίας. Ένα όνομα που έδωσε το 1974 στο κόμμα ο ιδρυτής του και πατριάρχης- για πολλούς- της παράταξης Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, μιλώντας στο Αlter, είπε ότι στο θερινό συνέδριο του κόμματος «θα συζητηθούν όλα» και όταν ρωτήθηκε εάν συζητείται και η αλλαγή ονόματος επανέλαβε τη λέξη «όλα». Τα τηλέφωνα στη Ρηγίλλης και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα πήραν φωτιά. Κομματικά στελέχη από όλη την Ελλάδα και βουλευτές που βρίσκονται ήδη στις εκλογικές περιφέρειές τους ζητούσαν απάντηση στο ερώτημα εάν προτίθεται η ηγετική ομάδα να αιφνιδιάσει τους συνέδρους προτείνοντας την αλλαγή ονόματος της Νέας Δημοκρατίας. Μια αλλαγή που θα σημαίνει και τυπικά το τέλος της «καραμανλικής περιόδου» της παράταξης.

Επιτελικά στελέχη της Ρηγίλλης, πάντως, διευκρίνιζαν χθες το βράδυ ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στην ατζέντα του προέδρου. Ούτε έχει γίνει ανάλογη πρόταση από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ή από κάποιο άλλο κορυφαίο στέλεχος του κόμματος. Πάντως, η συζήτηση αυτή έχει ανοίξει εδώ και καιρό στο εσωτερικό του κόμματος. Κάποια στελέχη και ορισμένοι βουλευτές «φλερτάρουν» με την ιδέα και υποστηρίζουν ότι η παράταξή τους όπως στο παρελθόν έχει αλλάξει δύο φορές όνομα, έτσι και τώρα ήρθε η ώρα για ανανέωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου