Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Επίσκεψη κλιμακίου ΓΕΕΘΑ στην Καμπούλ

Κοντά στα στρατευμένα νιάτα βρέθηκε η στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για ανταλλαγή ευχών με την ευκαιρία της Λαμπρής.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, επισκέφθηκε την Καμπούλ, όπου αντάλλαξε ευχές με τα σχελέχη του Τάγματος Ειδικής Σύνθεσης του Αφγανιστάν, τους Έλληνες αξιωματικούς - εκπαιδευτές του αφγανικού στρατού, και τους Έλληνες επιτελείς στο στρατηγείο της ISAF. Ο κ. Γιάγκος παραβρέθηκε και στην επίσημη τελετή ανάληψης της διοίκησης του αεροδρομίου της KAIA της Καμπούλ από την ελληνική πολεμική αεροπορία, για τους επόμενους έξι μήνες. Επίσης, συναντήθηκε με τον διοικητή της ISAF, στρατηγό Στάνλει Μακ Κρίσταλ, και τον Τούρκο διοικητή της περιοχής της Καμπούλ, ταξίαρχο Λεβέντ Κολάκ, με τους οποίους συζήτησε για την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές της πολυεθνικής δύναμης.

Ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, επισκέφθηκε σχηματισμούς και μονάδες της ζώνης ευθύνης του Δ΄Σώματος Στρατού.

Ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος, Δημήτριος Ελευσινιώτης, επισκέφθηκε τον ναυτικό σταθμό και το ναυτικό παρατηρητήριο στη Χίο, καθώς και το περιπολικό σκάφος «Στάμου», και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Χιου, Ψαρρών και Οινουσσών, Διονύσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου