Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ… ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ...!

O πασχαλιάτικος… μποναμάς διερευνάται με προσοχή από την αστυνομία, καθώς οι τραπεζικοί υπάλληλοι, που συνήθως δεν έχουν στα ταμεία τους ποσά μεγαλύτερα των 40.000 ευρώ, υποστήριξαν πως λίγα λεπτά πριν από την εισβολή των ληστών είχε γίνει κατάθεση μεγάλου ποσού από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Ο τρόπος δράσης των ληστών έχει θέσει σε συναγερμό τις υπηρεσίες ασφάλειας, καθώς είναι πανομοιότυπος με αυτόν του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Η ληστεία σημειώθηκε είκοσι λεπτά πριν από τις 12, στο κεντρικό υποκατάστημα της Alpha Bank, στην πλατεία Εμπορίου των Σερρών. Οι δύο ληστές, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μόνο με καπέλα τύπου τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου, όπως πράττει και ο δραπέτης, εισέβαλαν κρατώντας πιστόλια. Από τη μελέτη του βίντεο που κατέγραψε τις κινήσεις τους, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως οι δράστες γνώριζαν καλά το υποκατάστημα, αφού ειδικά ο ένας απέφευγε τα σημεία όπου ήταν τοποθετημένες οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος και περιορίστηκε στο να μείνει στο γραφείο του διευθυντή.

Οι ληστές, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει συνήθως, άδειασαν και τα τρία ταμεία της τράπεζας, φεύγοντας από το υποκατάστημα με λεία που υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στην τοπική ασφάλεια. Με τον ίδιο τρόπο ενεργεί και ο Παλαιοκώστας, ο οποίος δεν περιορίζεται ποτέ σε ένα μόνο ταμείο. “Οι τράπεζες κλέβουν τον κόσμο”, φώναξε ο ένας κατά τη διαφυγή του, και στην έξοδο ευχήθηκε σε υπαλλήλους και πελάτες “Καλό Πάσχα”, ενισχύοντας το σενάριο για τη συμμετοχή του δραπέτη. Αυτόπτες μάρτυρες στην πολυσύχναστη πλατεία Εμπορίου της πόλης τους είδαν να φεύγουν πεζοί, αλλά υπάρχει και μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία επιβιβάστηκαν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Ανάλυση του βίντεο

Έγκυρες πληροφορίες από την ασφάλεια ανέφεραν πως τα πρόσωπα των ληστών καταγράφηκαν καθαρά από το κλειστό κύκλωμα και ήδη έχουν δοθεί αναζητήσεις σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Αυτό που εξετάζεται είναι το ενδεχόμενο οι δράστες να γνώριζαν πως τη συγκεκριμένη ώρα ήταν προγραμματισμένη κατάθεση μεγάλου ποσού από εκπροσώπους εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και να είχαν σχεδιάσει την εισβολή τους, για να αποκομίσουν μεγάλη λεία, όπως κι έγινε. Σήμερα αναμένεται να γίνει στη Θεσσαλονίκη ανάλυση του βίντεο, για να διαλευκανθεί εάν ευσταθούν οι υποψίες για τη συμμετοχή του διαβόητου δραπέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου