Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Δεν καθυστερήσαμε τον αναπτυξιακό λέει η Λ. Κατσέλη

Αντέδρασε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ Λούκα Κατσέλη στις κατηγορίες ότι καθυστέρησε η θεσμοθέτηση του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Μιλώντας στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η Λούκα Κατσέλη συμπλήρωσε πως αυτή τη στιγμή χρηματοδοτούνται επενδύσεις που αναφέρονται σε επενδυτικά προγράμματα που είχαν λάβει επιχορήγηση από τον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο, ενώ ο νέος θα αρχίσει να χρηματοδοτεί επενδυτικά προγράμματα από το 2011 και μετά.

Στο ερώτημα αν μαζί με τους οργανισμούς θα καταργηθούν και θέσεις εργασίας, απάντησε πως αυτό ίσως γίνει σε μερικούς φορείς, επισημαίνοντας όμως πως θα υπάρχει πρόνοια γενικής ρύθμισης για τους εργαζόμενους. Ερωτηθείσα σχετικά πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην ανανεωθούν συμβάσεις εργαζομένων που λήγουν, σημειώνοντας πως αυτό συμβαίνει ήδη σε αρκετά υπουργεία.

Σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα, ανέφερε πως πολύ σωστά ελήφθησαν, όμως τόνισε πως δεν πρέπει να περιμένουμε πως αυτόματα θα ρίξουν τα spread. Πρόσθεσε πως αυτό θα γίνει σταδιακά καθώς υλοποιείται το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου