Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Κτηνωδία να γελάνε με το παιδί που σκάλιζε τη βόμβα

Φρίκη προκαλούν οι διάλογοι που διέρρευσαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και αποκάλυψε το ΣΤΑΡ, αφού μεταξύ άλλων φαίνεται να γίνεται λόγος και για τη δολοφονική βόμβα που έσκασε στα χέρια του 15χρονου Αφγανού στα Πατήσια.

«…Τους βλέπαμε να την σκαλίζουν και δεν ξέραμε τι να κάνουμε.» , έχει καταγραφεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη συνομιλία ενός από τους κατηγορουμένους με κάποιον φίλο του στις φυλακές.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν σχολαστικά τις συνομιλίες των υπόπτων, μετά την αιματηρή συμπλοκή στη Δάφνη, και προσπαθούσαν να αναλύσουν τον συνωμοτικό κώδικα που χρησιμοποιούσαν.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από αστυνομικές πηγές κάποιοι μιλούσαν συγκαλυμμένα για μεταφορά όπλων, για συναντήσεις, αλλά και για μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σε κάποια από αυτές τις συνομιλίες γίνεται λόγος, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, για τη σχεδιαζόμενη επίθεση με στόχο αστυνομικούς στην οδό Πανόρμου, λίγα μέτρα από τη ΓΑΔΑ.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχε και έναν άλλο άσσο στο μανίκι της, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΤΑΡ πριν από 15 μέρες είχαν καταφέρει να τοποθετήσουν σε ένα από τα κλεμμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι έναν πομπό κίνησης για το συνεχή εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί είχαν σφίξει τον κλοιό τόσο πολύ, που κατάφεραν να βιντεοσκοπήσουν έναν από τους υπόπτους, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, να πυροβολεί «κατά ριπάς» με Καλάσνικοφ στους πρόποδες του Υμηττού, στο Κορωπί. Το συγκεκριμένο άτομο έκανε σκοποβολή μαζί με άλλους τρεις, που μέχρι στιγμής δεν έχουν συλληφθεί.

Οι αρχές εκτιμούν ότι αυτή η ενέργεια ήταν το τελικό στάδιο της εκπαίδευσης για επίθεση εναντίον των αστυνομικών στην Πανόρμου και αυτό οδήγησε στο να επισπευστεί η σύλληψή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου