Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Σομαλία: Απαγόρευση της μουσικής στο ραδιόφωνο από ισλαμιστές

Ισλαμιστές αντάρτες απαγόρευσαν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Μογκαντίσου να μεταδίδουν μουσική.

Οι 14 ραδιοφωνικοί σταθμοί του Μογκαντίσου συμμορφώθηκαν σήμερα σε πρόσφατο τελεσίγραφο οργάνωσης ισλαμιστών ανταρτών που τους απαγορεύει να μεταδίδουν κάθε είδους μουσικής, ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση των Σομαλών δημοσιογράφων (UNSOJ).

«Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες στο επίσημο φίμωμα των ανεξάρτητων ΜΜΕ. Οι τοπικοί ραδιοσταθμοί σταμάτησαν να μεταδίδουν κάθε είδους μουσικής ή τραγουδιού μετά την εκπνοή της διορίας που έθεσαν οι ισλαμιστές», δήλωσε ο Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, εκπρόσωπος της UNSOJ.

«Καταγγέλλουμε το μέτρο αυτό ως κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης γιατί από τελεσίγραφο σε τελεσίγραφο σύντομα δεν θα υπάρχουν πλέον ανεξάρτητα ΜΜΕ», προειδοποίησε ο Ιμπραχίμ.

Στις 3 Απριλίου, ισλαμιστές αντάρτες της οργάνωσης Χεζμπ αλ-Ισλάμ, που ελέγχουν ορισμένες συνοικίες της πρωτεύουσας, απαγόρευσαν τη μετάδοση μουσικής από τα ραδιόφωνα ύστερα από δέκα ημέρες.

Σήμερα οι 14 ραδιοσταθμοί ανεξάρτητα από το αν εκπέμπουν από περιοχές που ελέγχουν οι ισλαμιστές ή οι κυβερνητικές δυνάμεις, συμμορφώθηκαν προς το τελεσίγραφο από το φόβο των αντιποίνων, τόνισε η UNSOJ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου