Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Θα καλέσουν υπουργούς για την Ζίμενς


Η εξεταστική της Βουλής για τη Ζίμενς και προσανατολίζεται και στην επιτάχυνση πρόσκλησης και ακρόασης πολιτικών προσώπων. Ο πρόεδρος της επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης, εισηγήθηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε η επιτροπή να έχει ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τις 17 Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να εξεταστούν πολιτικοί που έχουν ήδη ζητήσει με προσωπικά τους έγγραφα αιτήματα να καταθέσουν: ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, οι πρώην, επίσης, υπουργοί Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Χρήστος Βερελής.

Στην επιτροπή κατατέθηκε και αίτημα να εξεταστούν όλοι οι διατελέσαντες υπουργοί υπεύθυνοι για τον ΟΤΕ και τις Μεταφορές, αλλά και οι υπουργοί Δημοσίας Τάξης και Άμυνας που χειρίστηκαν την υπόθεση C4 I.

Τη Δευτέρα κατέθεσαν στην επιτροπή οι αρχηγοί της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου, της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέλιος Στεφανίδης, και του Λιμενικού, αντιναύαρχος Θανάσης Μπούσιος.

Οι τρεις αρχηγοί κατέθεσαν σχετικά με την παραλαβή και τη λειτουργικότητα του C4 Ι, και σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαίωσαν προβλήματα λειτουργικότητας του συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου