Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Να αλλάξει και το πολιτικό σύστημα της χώρας...

Την ανάγκη ριζικών αλλαγών και γενναίων πολιτικών αποφάσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Με άρθρο της στην Καθημερινή της Κυριακής, τονίζει ότι «χρειάζεται επανάσταση νοοτροπίας και να εκσυγχρονίσουμε πολιτικά τη χώρα, ακόμα κι αν καταστεί de facto αναγκαία η αλλαγή του σημερινού πολιτικού και κομματικού συστήματος».

Η κα Μπακογιάννη προσθέτει ότι σήμερα ο τόπος και ο λαός αντιμετωπίζουν μια θεσμική κρίση, κρίση αξιών και προτύπων και θεωρεί απαραίτητη την άμεση δράση με συγκεκριμένες τολμηρές πρωτοβουλίες.

Εξάλλου σε συνέντευξή της στην Realnews η Ντόρα Μπακογιάννη ερωτώμενη για την οικονομική κρίση και τον αντίκτυπο που θα έχει στην κοινωνία, απαντά ότι «εξαρτάται πως θα αντιδράσει η κοινωνία».

«Διανύοντας τη μεγάλη κρίση θα δούμε αν θα εισέλθει σε φάση αυτογνωσίας και αν θα ζητήσει τον λογαριασμό-που εγώ πιστεύω ότι θα τον ζητήσει-για 30 χρόνια λανθασμένων επιλογών. Αν θα αναζητήσει την πολιτική πρόταση για την πρόοδο, την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας. Ή εάν θα επικρατήσει η καχυποψία, η αμφισβήτηση η οργή, ο θυμός που υπάρχουν αναμφισβήτητα μέσα στην κοινωνία και οδηγηθούμε τότε σε μια ιδιότυπη ομφαλοσκόπηση, εσωστρέφεια και ακραίες επιλογές».

»Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία θα αντιδράσει με ωριμότητα και δυναμισμό και θα αναζητήσει τη σοβαρή επιλογή και τις καθαρές κουβέντες για το μέλλον, μακριά από λαϊκισμούς, δημαγωγίες και ακρότητες», καταλήγει η κ.Μπακογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου