Κυριακή 25 Απριλίου 2010

«Οι κυβερνήσεις της Ν.Δ έκαναν εγκλήματα εις βάρος της χώρας» λέει ο Γ. Πεταλωτής

Σκληρή απάντηση στον αρχηγό της Ν.Δ, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος νωρίτερα σήμερα δήλωσε ότι το πολιτικό σύστημα απέτυχε επιρρίπτοντας ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση της οικονομίας, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ο οποίος είπε ότι «η Ν.Δ έκανε εγκλήματα εις βάρος της χώρας».

"Υπενθυμίζουμε στον κ. Σαμαρά, ο οποίος και σήμερα μίλησε σαν να μην υπήρχε υπουργός του κ. Καραμανλή, ότι οι κυβερνήσεις τους δεν έκαναν "σφάλματα", αλλά πραγματικά εγκλήματα εις βάρος της χώρας, δήλωσε ο κ. Πεταλωτής, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην Καλαμάτα.

"Όταν το ελληνικό κράτος από το 1830 μέχρι το 2004 είχε δανειστεί 180 δις ευρώ και μέσα σε μια πενταετία δανείζεται άλλα 120 δις, αυτό είναι έγκλημα εις βάρος όλων των Ελλήνων και των μελλοντικών γενεών" είπε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε: "Τα στοιχεία της Eurostat είναι αμείλικτα και αποδεικνύουν το μέγεθος του εγκλήματος που συντελέσαν. Εγκλήματα που οδήγησαν την ελληνική οικονομία στην παρούσα κατάσταση.

«Αυτή την αλήθεια δεν μπορεί να την αποφύγει ο κ. Σαμαράς που παριστάνει τον έκπληκτο» κατέληξε ο κ. Πεταλωτής.

Άμεση ήταν η απάντηση του εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας, του βουλευτή Β΄ Αθηνών, Πάνου Παναγιωτόπουλου ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αμήχανος, χωρίς συγκεκριμένες θέσεις, και με μόνη απάντηση το γνωστό κομματικό θράσος ο κ. Πεταλωτής σήμερα προσπάθησε να αντιπαραθέσει τα ανύπαρκτα επιχειρήματα του κ. Παπανδρέου στις καθολικά αποδεκτές αλήθειες που διατύπωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς. Ας μη ματαιοπονεί ο πρωθυπουργός, μέσω του εκπροσώπου του.

Ο Ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι η επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι αποτέλεσμα των λαθών και των παραλείψεων του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό και στρέφει την προσοχή του προς τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είναι σε θέση να ηγηθεί της συλλογικής προσπάθειας του λαού μας για να αντιμετωπίσουμε τη νέα δύσκολη πραγματικότητα, να υπερασπίσουμε την κοινωνική συνοχή και να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από τον κλοιό του Δ.Ν.Τ., στον οποίο μας οδήγησε η καταστροφική πολιτική του κ. Παπανδρέου».

Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου