Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ...;

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΥΠΟΖΥΓΙΟ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ , δίχως αυτά να συνοδευτούν από νέα αναπτυξιακή πολιτική. Βρείτε λεφτά για μεγάλες δημόσιες επενδύσεις !

Αρκετά «θερμά» υποδέχτηκαν οι Ευρωπαίοι και οι αγορές τα νέα μέτρα που εξήγγειλε χτες η ελληνική κυβέρνηση. Με «ψυχρότητα» και προβληματισμό αντέδρασαν οι Έλληνες στη νέα «φόρο – επιδρομή», αλλά και σκεπτικισμό για το αν τελικώς τα μέτρα αυτά θα βοηθήσουν την Ελλάδα ή θα μας κυλήσουμε σε νέο, χειρότερο, κύμα ύφεσης.

Η γνώμη μας είναι, και σε τούτο συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι τώρα ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Αν τα μέτρα αυτά παραμείνουν μόνα τους, σε μια λογική λογιστικής – ταμειακής «τακτοποίησης - αποκατάστασης» και δεν συνοδευτούν άμεσα από δημόσιες επενδύσεις τότε, η ύφεση, η μείωση της κατανάλωσης και η κρίση θα διατρανωθούν στην Ελλάδα. Τα μέτρα θα έχουν αντίστροφα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα και θα γονατίσουν περαιτέρω την Ελληνική Οικονομία.

Η Κεϋνσιανή οικονομική σκέψη θα έπρεπε να είναι κατά νου της ελληνικής κυβερνήσεως, κάτι που κινείται εντός του χώρου του σοσιαλισμού, όπως ακριβώς έκανε και ο Πρόεδρος Ομπάμα στην Αμερική. Δυστυχώς, στην Ευρώπη, λόγω κυρίως και μόνον προς όφελος των Γερμανικών συμφερόντων, δεν ακολουθείται το μοντέλο ανάπτυξης του Ομπάμα για την οικονομική κρίση, που βασίζεται στην αύξηση των δημοσίων επενδύσεων σε καιρούς κρίσης, (και η ιστορία απέδειξε στην κρίση του ’29 είχε απόλυτα θετικά αποτελέσματα !), αλλά επιβάλλεται η Γερμανική λογιστική νοοτροπία.

Αυτό, αν εφαρμοστεί αυστηρά στην περίπτωση της Ελλάδας θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα τα επόμενα δύο χρόνια και αντί ο Παπανδρέου να «χρισθεί» ο «Μιτεράν» της Ελλάδας, θα αφορίζεται από τον ιστορικό του μέλλοντος. Το «υποζύγιο» , δηλαδή ο Έλληνας, δεν αντέχει για πολύ ακόμα και τα βάρη θα τον σηκώσουν στον αέρα και θα τον φέρουν τούμπα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου