Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΤΙ ΣΥΜΒΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ; Διαβάστε δύο φοβερές ιστορίες .

Διαμαρτυρίες στελεχών και Επ.Οπ. δεχόμαστε για τις μεταθέσεις τους. Δεν μιλάμε για τις "μόνιμες" που λαμβάνουν τα στελέχη κάθε διετία.. Μιλάμε, για τις "κατ' εξαίρεση" μεταθέσεις που δικαιούνται, βάσει του νόμου, στρατιωτικοί και μόνιμο προσωπικό, οι οποίοι για διάφορους λόγους το δικαιούνται.
Για παράδειγμα, στρατιωτικός - στέλεχος στον Έβρο αναμένει από τον Αύγουστο την "κατ' εξαίρεση" μετάθεση που δικαιούται από τη στιγμή, που η γυναίκα του έφερε στον κόσμο δύο πανέμορφα (δίδυμα) αγγελούδια. Ο στρατιωτικός είχε ενωρίτερα άλλα δύο τέκνα και αυτομάτως έγινε πολύτεκνος. Για αυτούς η πατρίδα, με νόμο, έχει ιδιαίτερη φροντίδα και λογικό είναι ! Τα έξοδα πολλά κάθε μήνα και η γυναίκα δεν αντέχει, εκ των πραγμάτων, να προσέξει δίχως γονική βοήθεια τα μικρά.. Έτσι, η οικογένεια έχει χωριστεί με τη μεν γυναίκα στα πατρώα εδάφη, (για να βοηθήσουν στο μεγάλωμα των παιδιών και οι γονείς), τον δε άνδρα στην υπηρεσία στον Έβρο. Ένα ενοίκιο, ένα δάνειο και τα έξοδα των παιδιών να τρέχουν είναι βαρύ πράγμα όταν στην οικογένεια μπαίνει ένας μόνο μισθός.

Η κοροϊδία στο μεγαλείο της, ειδικά γι' αυτούς που εργάζονται για την πατρίδα και συνεισφέρουν στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στη χώρα, τους ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ! "Η μετάθεση όλο έρχεται και ποτέ δεν είναι εδώ...", λέει το τραγούδι.

Σε άλλο παρόμοιο περιστατικό, πάλι από στρατόπεδο του Έβρου, ο σύζυγος στρατιωτικός πήγαινε στο σπίτι του κάθε μέρα στις επτά το βράδυ καθώς ο Διοικητής και ο Ταξίαρχός του, τους είχανε τρελάνει με ασκήσεις και υποχρεωτικές παραμονές. Ωσότου, η γυναίκα του κατέθεσε αίτηση διαζυγίου με την αιτιολογία :

".. Ο Ελληνικός Στρατός αντιστρατεύεται το θεσμό της οικογένειας και δεν αφήνει τον πρέποντα χρόνο να αναπτυχθούν οι οικογενειακοί δεσμοί και ανάγκες της οικογένειάς μου. Για τους λόγους αυτούς ζητώ διαζύγιο... " !

Από την επομένη της αιτήσεως διαζυγίου όλα τα στελέχη της Ταξιαρχίας, συμπεριλαμβανομένου και του συζύγου της αιτούσης πηγαίνανε πια κανονικά στα σπίτια τους !

Ντροπή κύριε Υπουργέ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου