Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΙΝ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.. αναδημοσίευση


Οι Φρανκενστάιν της διαφθοράς

Αναβιώνουν
εντός και εκτός κράτους - Αποκέντρωση και διάχυση της νόσου στο ΕΣΥ, τις εφορίες, το ΙΚΑ, τις ανεξάρτητες αρχές – Επιθέσεις δέχονται οι έντιμοι ελεγκτές.


Οι ανεξάρτητες αρχές και η διοικητική αποκέντρωση όχι μόνο δεν μας απάλλαξαν από τις πληγές της ανικανότητας και της διαφθοράς του κράτους, αλλά, αντιθέτως, έχουν ανοίξει νέες και τείνουν να εξελιχθούν σε σύγχρονους Φρανκενστάιν. Στο ΕΣΥ, εκατομμύρια ευρώ «διαρρέουν» με διαδικασίες αμφισβητούμενης νομιμότητας από μεγάλα νοσοκομεία, που όμως ούτε καν δημοσιεύουν ισολογισμό.


Στο ΙΚΑ, η μάχη κατά της διαφθοράς διεξάγεται σώμα με σώμα. Οι εφορίες διεκδικούν μία από τις πρώτες θέσεις στον κόσμο με κριτήριο τη διαφθορά, όπως προκύπτει από αποκαλυπτική έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας. Και ο θρασύς (υπό)κόσμος της διαφθοράς, ενίοτε, αποθρασύνεται περαιτέρω: «Έχουμε φτάσει στο σημείο -δηλώνει στην «Κ» ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λ. Ρακιντζής- οι ελεγκτές να συλλαμβάνονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, για. ..διατάραξη οικιακού ασύλου. Έτρεχα να τους βγάλω από το κρατητήριο». Δυστυχώς, η διαφθορά έχει αποκεντρωθεί και κοινωνικοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου