Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

" ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕΣ " !


«ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕΣ..», από την Ελευθεροτυπία προ ημερών.

Με αυτό τον ποιητικό τίτλο προσπάθησε η μεγάλη αυτή και έγκριτη Αθηναϊκή εφημερίδα να καταδείξει τις επώδυνες αλλαγές που έρχονται από την Ε.Ε. για τη χώρα μας. Κυρίως, ο τίτλος αυτός παραπέμπει έμμεσα ή άμεσα σε απώλεια «Εθνικής Κυριαρχίας» και ανάμνηση παλαιών καλών ημερών που έφυγαν ανεπιστρεπτί.

Όμως, εμείς δε γνωρίσαμε, μέχρι και τα 35 μας χρόνια, την Ελλάδα της δημιουργίας, των νέων, του πολίτη, του αγρότη, των ανθρώπων.. Μέχρι τώρα ξέραμε την Ελλάδα των «πολιτικών», της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, των κλεφτών, των δημοσίων υπαλλήλων.. Αυτή, τη δεύτερη Ελλάδα, την «αποχαιρετούμε» ελαφρά τη καρδία και μάλιστα ρίχνουμε και μαύρη πέτρα πίσω μας.. «Στο καλό» (μη πω τίποτα χειρότερο!) "Ελλάδα" των πολιτικών, των κλεφτών και των δημοσίων υπαλλήλων.. Κάντε τόπο λοιπόν στην Ελλάδα της δημιουργίας, των νέων που ποτέ μέχρι σήμερα δεν τους δώσατε την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση της χώρας.. στην Ελλάδα που πάντα στα «δύσκολα» καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα…

Έτσι, δε λυπόμαστε καθόλου για την Ελλάδα που Εσείς ξέρατε κι αποχαιρετάμε και με μεγάλη προσμονή περιμένουμε αυτήν που τόσο καιρό κοιμόταν σαν τη «φαρμακωμένη» πριγκίπισσα..

(άντε στα τσακίδια παλιοκλέφτες… ούστ !)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου