Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΕΤΣΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, κατά τα πρότυπα αποφάσεων του ΣΤΕ που "βουλευτοποιούν" θείους-Πρωθυπουργών !



ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ…

Λόγος πολύς γίνεται με την περίφημη παραγραφή, που προήλθε από το κλείσιμο της Βουλής των Ελλήνων από τον τέως Πρωθυπουργό πέρυσι το καλοκαίρι, των ποινικών αδικημάτων πολιτικών προσώπων. Φυσικά, σε νομική βάση πάντα η θέσπιση ενός νέου νόμου δε μπορεί συνταγματικά να έχει αναδρομική ισχύ.. κάτι τέτοιο «επιτρέπεται» από τους δικαστές μόνον όταν αποβαίνει σε βάρος του απλού πολίτη, με αναδρομικές φοροεπιδρομές, αφού έτσι τους «συμφέρει» !

Ωστόσο, επειδή ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, επί αποδείξει των ιστορικών στοιχείων, αποδείχθηκε ότι καταπατά παράφορα τις, συνταγματικά κατοχυρωμένες, αρχές της ισονομίας και ισοπολιτείας, μπορεί κάλλιστα το ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας να κηρύξει, ακόμα και σήμερα, το νόμο ως αντισυνταγματικό και να ισχύσει το προηγούμενο καθεστώς… Έτσι, για να μην προκαλείται το δημόσιο αίσθημα περαιτέρω και για την απόδοση της Δικαιοσύνης, αν έχει μείνει ίχνος αυτής ακόμα και στους φυσικούς δικαστές.

Στην Αγγλία νυν και πρώην βουλευτές κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης πολλών ετών, πέρα από τη βέβαιη επιστροφή των χρημάτων που έλαβαν χωρίς να δικαιούνται και μιλάμε για ποσά μηδαμινά σε σχέση με τη "διατιμημένη" μίζα Έλληνα Βουλευτή ή Υπουργού, βάσει των στοιχείων που ακούγονται για τη Siemens.

Τα δικονομικά μέσα υπάρχουν… ΕΣΕΙΣ της Κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης ΘΕΛΕΤΕ ; ; ; .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου