Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟ ΤΗ "ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ" ΣΤΟ "ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ" ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ... !

ΕΔΕ στο ΙΚΑ από τις 21 Ιουνίου«Μηδενική ανοχή σε όλα τα φαινόμενα διαφθοράς στα ασφαλιστικά ταμεία»
ΑΠΕ Αθήνα

Μηδενική ανοχή σε περιπτώσεις κακοδιαχείρισης και διαφθοράς στα ασφαλιστικά ταμεία είναι αποφασισμένος να επιδείξει ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης, o οποίος κάλυψε πλήρως τον διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίο.
«Η διοίκηση του ΙΚΑ στις 21 Ιουνίου, δηλαδή αμέσως μόλις ενημερώθηκε από μία καταγγελία, έκανε τις κινήσεις και πήρε τις αποφάσεις τις οποίες όφειλε να πάρει», τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι το ΙΚΑ κάνει μια εξαιρετική δουλειά τα τελευταία δύο χρόνια.
«Υπήρξανε και πρόστιμα και κυρώσεις και για πρώτη φορά είχαμε απολύσεις γιατρών ΙΚΑ . Απελύθησαν 16 γιατροί του ΙΚΑ φέτος, απελύθησαν διοικητικοί υπάλληλοι, υπάρχουν πρόστιμα και γίνεται μια πολύ εκτεταμένη και συστηματική δουλειά για πάταξη τέτοιων φαινομένων», ανέφερε.

Με αφορμή το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στο ΙΚΑ με υπαλλήλους του ιδρύματος να φέρονται πως χάριζαν εργοδοτικές εισφορές σε τεχνικές εταιρείες που αναλάμβαναν δημόσια έργα, ο υπουργός Απασχόλησης τόνισε ότι, «όταν το πόρισμα της ΕΔΕ θα ολοκληρωθεί να είστε βέβαιοι ότι και θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και εάν υπάρχουν ευθύνες για πρόσωπα, το πόρισμα θα πάει στον εισαγγελέα».


Ήδη έχει δοθεί δίμηνη παράταση στην έρευνα εξαιτίας του όγκου των φακέλων που καλούνται να ελέγξουν τα μέλη της Επιτροπής, καθώς έχουν εντοπισθεί περιπτώσεις κακοδιαχείρισης από το 1996. Μέχρι σήμερα η αρμόδια Επιτροπή του ΙΚΑ έχει ελέγξει 50 φακέλους.


Από την πλευρά του ο διοικητής του ΙΚΑ υποστήριξε πως ο έλεγχος για τις κατασκευαστικές εταιρείες ξεκινά από το 1996, ενώ εκτίμησε πως το πόρισμα θα είναι έτοιμο μέσα στον Οκτώβριο.


ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου