Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΔΡΑΜΑ.. Η ΝΕΑ ΚΟΖΑΝΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ..


ΟΙ ΛΙΓΝΙΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.. Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΦΕΥΓΕΙ… Για την πόλη της Δράμας η φτώχεια είναι μονόδρομος .


Το σχέδιο που υποβλήθηκε στην Ε. Ε. από την προηγούμενη κυβέρνηση, αυτή της Νέας Δημοκρατίας, είναι σαφές. Η δημιουργία εργοστασίου εξόρυξης και εκμετάλλευσης του λιγνίτη στη Δράμα είναι αναγκαία κι επιβεβλημένη . Σε συνδυασμό με τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, υπολογίζεται ότι η ανεργία στην πόλη θα εκμηδενιστεί καθώς, θα απαιτηθούν και εισαγωγές ανέργων από γειτονικούς νομούς για την κάλυψη των εργασιακών και παραγωγικών αναγκών του εγχειρήματος .

Η πολιτική αυτή, που μελετάται διαχρονικά από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, θεωρείται σήμερα αναγκαία τόσο για την πάταξη της ανεργίας στο νομό και ευρύτερα τη βόρεια Ελλάδα, όσο και για την ενεργειακή απεξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο και τις εισαγωγές ρεύματος από γείτονες χώρες.

Στη Δράμα δεν έχει απομείνει κάτι άλλο αξιόλογο στη βάση του οποίου θα μπορούσε να βασισθεί και εξελιχθεί η παραγωγική διαδικασία. Η οικονομική ευμάρεια του νομού κρίνεται από την υλοποίηση του σχεδίου. Σε αντίθετη περίπτωση ο νομός είναι καταδικασμένος στη φτώχεια, (πολιτική των κυβερνήσεων για τον «έλεγχﻨτης κοινής γνώμης) .

Το σχέδιο εγκρίθηκε ήδη από τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με μοναδικό όρο να μη μονοπωληθεί , σε καθετοποιημένο επίπεδο, η διαδικασία από τη ΔΕΗ. Το σχέδιο κατά τα άλλα προχωρά και μένει σχεδόν μόνον η πολιτική απόφαση υλοποίησής του από τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Υπό τις παρούσες δε συνθήκες, που επικρατούν στη χώρα, η υλοποίηση του σχεδίου μακροχρόνια κρίνεται βεβαία.

Το μόνο που απομένει να υπολογίσει η κυβέρνηση είναι οι αντιδράσεις των Δραμινών πολιτών που σε καμία των περιπτώσεων δεν διατίθενται να απολέσουν την υγεία τους και να υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών τους και του τόπου τους.

1 σχόλιο:

  1. Οι γνωστές προφάσεις εν αμαρτίες. Πάντα προβάλλονται οι δήθεν θετικοί λόγοι [πάταξη ανεργίας] για να κρύβονται καλά οι λόγοι του «πλουτισμού» των αετονύχηδων. Προβληματίσθηκε ποτέ κανείς γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια η Δράμα αποκλείσθηκε από κάθε είδους ανάπτυξη; Μήπως για να αποτελέσει ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ στον απλό και «αγαθό κοσμάκη» η λύση των λιγνιτών;;;;; Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ. Ένα στυγνό μάρκετινγκ ως «εργαλείο» κλειδί στην άσκηση της κακής «πολιτικής» των προηγούμενων δεκαετιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή