Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ .



ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΥ ΓΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ .


Πολύς λόγος γίνεται για το νέο φόρο γονικών παροχών και κληρονομιάς που θέλει να επιβάλει, με αναδρομική ισχύ μάλιστα, η ελληνική κυβέρνηση. Η αλήθεια είναι ότι η «αναδρομικότητα» του νόμου, θεωρείται βέβαιο, ότι θα κριθεί και είναι αντισυνταγματική. Άλλωστε είναι, πέραν πάσης αμφιβολίας, σίγουρο ότι το νομοσχέδιο εξυπηρετεί μόνο τρέχουσες ταμειακές ανάγκες του κράτους και όχι την άσκηση οικονομικής πολιτικής με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Κάτι τέτοιο φυσικά, η εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα σήμαινε την επαναπληρωμή του ανίκητου που θα μεταβιβασθεί πέραν των δύο γενεών ειδικά αν η ακίνητη περιουσία του κληροδότη ή του κληρονόμου ξεπερνά τις 300 χιλ. Ευρώ .

Συμβούλιο της Επικρατείας :

Α 2860/2003 (Ολ) Ανίσχυρη, λόγω αντιθέσεως προς το άρθρο 78 παρ. 2 του Συντάγματος, ρύθμιση νόμου, κατά το μέρος που προσδίδει αναδρομική ισχύ, εκτεινομένη πέραν του προηγουμένου της θεσπίσεώς της οικονομικού έτους, σε φορολογικό καθεστώς Φ.Α.Π., η εφαρμογή του οποίου δύναται να έχει ως συνέπεια την επαύξηση της φορολογητέας αξίας ακινήτων.

ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΗΝ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου