Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

" ΝΑΙ " στο Νόμο για την παροχή υπηκοότητας σε μετανάστες..

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2000.
(να τι είδα στον ύπνο μου…)

Ο Πρωθυπουργός, τότε, Κώστας Σημίτης προσπαθεί να βάλει τη χώρα στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, (ΟΝΕ). Να προλάβει η Ελλάδα το τρένο του «Ευρώ» και να μη μείνει έξω από τις τρέχουσες μελλοντικές εξελίξεις στην Ένωση. Ο δρόμος αυτός περνά μέσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τα στοιχήματα πολλά και δύσκολα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέπτεται την Αμερική τον Οκτώβριο του προηγουμένου έτους. Οι ΗΠΑ, οι παγκόσμιες οικονομικές αγορές, τα διεθνή πιστωτικά ιδρύματα και η Ένωση, επιθυμούν να κυλήσουν όλα ομαλά και να καταφέρει η Ελλάδα να πραγματοποιήσει όλους τους στόχους που είχε θέσει. Κάτι τέτοιο, όμως, μπορούσε να γίνει μόνο με την παραμονή του Σημίτη και του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Η Ν. Δ. δεν ήτανε ακόμα έτοιμη να κυβερνήσει και να εγγυηθεί την εκπλήρωση των στόχων.

Η Ελληνική Κυβέρνηση «ελληνοποιεί» τάχιστα και άμεσα, τότε, δεκάδες χιλιάδες υπηκόους χωρών του Ανατολικού μπλόκ, από την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Γεωργία κ.τ.λ. . Μετά τις Εθνικές εκλογές του 2000 στα δημοσιογραφικά γραφεία οι πληροφορίες και οι φήμες για την πρακτική των «ελληνοποιήσεων» οργίαζαν. Μεγαλοδημοσιογράφοι των Αθηνών, μετά από σχετικές έρευνες και ρεπορτάζ, κατείχαν φακέλους με αποδείξεις του τι είχε συμβεί. Το θέμα άρχισε να «παίζεται» στα κανάλια για λίγο αλλά, αμέσως «θάφτηκε».

Τι είχε συμβεί και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αντιδρούσε ; Η Ν. Δ. , λοιπόν, γνώριζε εκ των προτέρων την έκβαση και το αποτέλεσμα των εκλογών καθώς και, την πρακτική που ακολουθήθηκε για την επανεκλογή της κυβέρνησης του Σημίτη. Αυτό αποδεικνύει η Σιωπή που ακολούθησε κατόπιν ο Πρόεδρός της Κ.Καραμανλής. Το «πράγμα» είχε συμφωνηθεί στην Αμερική…

Με αυτό τον τρόπο και για το «καλό» της πατρίδας απέκτησαν την Ελληνική υπηκοότητα δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες, χιλιάδες ξένοι οι οποίοι ουδεμία σχέση είχαν με τη χώρα. Κι απ’ ότι αποδεικνύεται σήμερα, δεν ήταν και οι «καλύτεροι» νοικοκυραίοι στις χώρες τους...


ΣΗΜΕΡΑ
(όπως το ονειρεύομαι και θα ‘θελα να είναι..)

Σήμερα με, κυβέρνηση πάλι ΠΑΣΟΚ αλλά, Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να δώσει την ελληνική υπηκοότητα σε μετανάστες δεύτερης και πλέον γενιάς. Πολύς λόγος γίνεται, πολύς κόσμος φωνάζει κι αντιδρά. Λίγοι βλέπουν την κατάσταση ρεαλιστικά. Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν, από χρόνια, εθνικές νομοθεσίες που ρυθμίζουν τα θέματα υπηκοότητας σε μετανάστες που διαμένουν χρόνια στη χώρα και τα παιδιά τους. Στη Γερμανία οι Ευρωπαίοι πολίτες λαμβάνουν τη Γερμανική υπηκοότητα με μόλις πέντε έτη παραμονής στη χώρα και αφού, προηγουμένως, έχουν αρνηθεί τη μητρική τους, μάθουν τη γλώσσα και δώσουν εξετάσεις στο Σύνταγμα. Αυτό επιβάλει η νομοθεσία. Εμείς, η Ελλάδα, στο θέμα αυτό νομοθετικά μπορούμε να συγκριθούμε μόνον με υπανάπτυκτες τριτοκοσμικές χώρες, μέχρι σήμερα. Κι ας μη μιλήσουμε για τον ορισμό που δίνουν οι Μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες για το ποιοι δικαιούνται να λέγονται «Έλληνες» γιατί κάτι τέτοιο δε θα συνέφερε όσους αντιδρούν κομματικά και εθνικιστικά.

Προτιμώ έτσι, την πολιτική κίνηση αυτή του Πρωθυπουργού για το θέμα, κυρίως όσων παιδιών γεννιούνται εδώ, της παροχής υπηκοότητας παρά, τα όσα γινόντουσαν στο παρελθόν με τις ελληνοποιήσεις με γνώμονα το κομματικό, πολιτικό και δήθεν εθνικό συμφέρον.

Για τούτο, όσοι στο παρελθόν έκαναν «πλάτες» στην κυβέρνηση για να εκτελέσουν τις «έξωθεν» εντολές των ανωτέρων τους, ας κάνουν μια πράξη πολιτικής γενναιότητας.. : ΑΣ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! Γιατί, γελοιοποιούνται ακόμα περισσότερο.. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου