Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

"Περίεργα" πράγματα ; ; ; Καθόλου ! Απλά πράγματα...

Σχόλιο

Του Παναγιώτη Γεωργιάδη

«Περίεργα» πράγματα λένε συμβαίνουν στη Δράμα με τις «Στηρίξεις» και τα «Χρίσματα» τον τελευταίο καιρό με αφορμή τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Το «περίεργο», λοιπόν, δεν αφορά μόνον το κυβερνών κόμμα αλλά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Το τελευταίο, μάλιστα, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές διασπασμένο αφού, το επίσημο χρίσμα έχει ήδη λάβει και επισήμως ο νυν Δήμαρχος κ. Θωμάς Μαργαρίτης. Ωστόσο, ο «εσωκομματικός» του αντίπαλος, ο σημερινός Νομάρχης κ. Κ. Ευμοιρίδης, κατεβαίνει ως «αντάρτης» υποψήφιος για το Δήμο.

Από το Πασόκ έχουν ήδη βάλει υποψηφιότητα για τη στήριξη τέσσερα τοπικά στελέχη και μέλη. Οι κύριοι Σούτος, Χαρακίδης, Τερζής και Πολυμενέρης. Το κόμμα δεν έχει εκφράσει επίσημα ακόμα τη στήριξή του, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το σχόλιό μας σήμερα είναι μια απλή σκέψη…........


Όλοι οι υποψήφιοι, πλην ενός, έχουν ανακοινώσει υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και υποστηρικτές τους.. Για την περίπτωση των κυρίων Μαργαρίτη και Ευμοιρίδη (της ΝΔ) είναι προφανές ότι ο μεν πρώτος «δικαιώθηκε» στην επιλογή του, εκ των υστέρων από την απόφαση του κόμματός του, για το δε δεύτερο, πέραν πάσης αμφιβολίας εμφανές ότι θα κατέλθει ως «αντάρτης».

Για την περίπτωση, όμως, του Πασόκ όπου όλοι οι υποψήφιοι έχουν ανακοινώσει ψηφοδέλτιο, πλην του κ. Πολυμενέρη ακόμα και, για όσο το κυβερνών κόμμα καθυστερεί να ορίσει τον εκλεκτό του.. Εύλογα μου δημιουργούνται τα παρακάτω ερωτήματα :

Πρώτον, εφόσον όλοι τους έχουν ανακοινώσει υποψηφίους όταν το κόμμα τους στηρίξει κάποιον οι υπόλοιποι θα συνταχθούν μαζί του ή θα ακολουθήσουν το δρόμο του Νομάρχη ;

Δεύτερον, η «τακτική» ανακοινώσεως ονομάτων και ψηφοδελτίου ενδείκνυται σε μια εσωκομματική διαδικασία ως μέσο πίεσης ή ως μέσο δηλώσεως κομματικής πίστεως και πειθαρχίας ; (φαντάζομαι το πρώτο !).

Με απλά λόγια οι κύριοι αυτοί υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος, ανακοινώνοντας υποψηφίους και ψηφοδέλτιο υποδηλώνουν με αυτό τον τρόπο την πίστη τους στο κόμμα πριν αυτό αποφασίσει ; Δεν Νομίζω ! Μάλιστα, αν τους γνώριζα και προσωπικά θα τους ερωτούσα ευθέως : ποιος «Εγκέφαλος» τους έπεισε να αδειάσουν την κομματική διεργασία και να ανακοινώσουν ψηφοδέλτια ; . Δηλαδή, ο Πρωθυπουργός που όρισε τα μέλη της Επιτροπής ή ο Πρόεδρος της ΝΔ αντίστοιχα κοιμούνται ; Αυτό μας λέτε ; .

Φυσικά, είναι πολύ εύκολο, αύριο ή τη μεθαύριο, που θα ανακοινωθεί η επίσημη στήριξη του κόμματος, να προσκολληθούν και οι υπόλοιποι με τον επίσημο υποψήφιο, δηλώνοντας εκ των υστέρων την «πίστη» και την «πειθαρχία» τους στο κόμμα…

Η Αλήθεια, όμως, είναι ότι μόνον ένας εκ των υποψηφίων (και επί συνόλου-ανεξαρτήτως κομμάτων) δεν ανακοίνωσε ψηφοδέλτιο και υποψηφίους, σεβόμενος έμπρακτα τις εσωκομματικές διεργασίες, με ήθος, αξιοπρέπεια και συνέπεια, αποδίδοντας το Ευρωπαϊκό μήνυμα του Νέου Πασόκ που πρεσβεύει ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Όποιος κατάλαβε.. Κατάλαβε !

ΥΓ. Το παλιό κόλπο : «…εγώ έχω 1000ψήφους κι ο άλλος άλλους 5000 και κτλ. …» καταντά σήμερα γελοίο… Δεν έχει απήχηση στην κοινωνία κύριοι… και "τέτοιου" είδους κινήσεις εντυπωσιασμού περισσότερο "οργίζουν" τον πολίτη παρά τον φέρνουν κοντά στην πολιτική .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου