Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ "ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ" ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ!

Όταν αγγίζουμε κάτι δεν αφήνουμε μόνο τα αποτυπώματά μας: αφήνουμε και μια σειρά μικροοργανισμών που «μαρτυρούν» την ταυτότητά μας, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση Αμερικανών επιστημόνων.

Η ερευνητική ομάδα κατόρθωσε να χαρτογραφήσει τη μοναδική «βακτηριδιακή» γενετική υπογραφή εννέα διαφορετικών ανθρώπων, η οποία, μάλιστα, είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στις διαφορές θερμοκρασίας, την υγρασία και την ηλιοφάνεια.

«Καθένας από εμάς αφήνει πίσω του ένα μοναδικό συνδυασμό μικροβίων που μας ακολουθεί στη καθʼ όλη τη διάρκεια της ζωής μας», εξηγεί ο Νόα Φιέρερ, ερευνητής από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο που διενήργησε την έρευνα.
«Παρότι η έρευνα βρίσκεται σε προκαταρτικά στάδια, πιστεύουμε ότι η τεχνική αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια των εγκληματολόγων. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι κατά τη διάρκεια της ζωής μας, αποτελούμε “αποικίες” δισεκατομμυρίων μικροβίων. Μετά από έρευνες διαπιστώσαμε ότι οι αποικίες αυτές είναι μοναδικές για κάθε άνθρωπο, καθώς και για κάθε σημείο του σώματος», εξηγεί ο κ. Φιέρερ.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences, η ακρίβεια της συγκεκριμένης μεθόδου κυμαίνεται μεταξύ 70% και 90%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου