Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ "ΟΡΓΑΝΑ" ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ "ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ".. !

Σε οριακό σημείο βρίσκονται πλέον οι σχέσεις της Ρηγίλλης με την Αραβαντινού, όπως παραδέχονται ακόμη και βουλευτές της ΝΔ που συνομιλούν τακτικά με τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

Η διαφοροποίηση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη στο θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής, ο ηπιότερος πολιτικός της λόγος ως προς τα κυβερνητικά μέτρα για την οικονομία, αλλά και το ταξίδι της στην Κύπρο, λίγα 24ωρα μετά την επίσημη επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νησί, έχουν επιδεινώσει το ήδη αρνητικό κλίμα που επικρατεί στο εσωκομματικό πεδίο.

Εμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ, που από την πρώτη στιγμή μιλούσαν για μια εξαιρετικά δύσκολη «συγκατοίκηση», τώρα δεν αποκλείουν ακόμη και τη μετωπική σύγκρουση, η οποία, επισημαίνουν, μπορεί μεν να καθυστερήσει, αλλά αυτό θα συμβεί κυρίως επειδή οι εξελίξεις στην οικονομία είναι ραγδαίες και κανείς στη Ρηγίλλης δεν θέλει να εκπέμψει το μήνυμα της εσωστρέφειας σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

Ωστόσο, αποτελεί κοινό μυστικό ότι το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ θυμίζει «ψυχρό πόλεμο» και πως ανά πάσα στιγμή οι ευαίσθητες ισορροπίες μπορεί να διαταραχθούν. Ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του προσπερνούν μέχρι στιγμής τις διαφοροποιήσεις της κυρίας Μπακογιάννη και περιορίζονται στην έκφραση δυσαρέσκειας για τις κινήσεις της.

Από την πλευρά της, η τέως υπουργός Εξωτερικών αποφεύγει συνειδητά να καταγράψει επισήμως τις διαφωνίες της, αλλά κι όταν αυτό συνέβη (έγινε ήδη μία φορά στο θέμα της Εξεταστικής), έσπευσε να διευκρινίσει ότι παρά τις ενστάσεις της, θα στηρίξει την επίσημη «κομματική γραμμή».

Ακόμη και τα πιο μετριοπαθή στελέχη της ΝΔ, όμως, θεωρούν ότι το διάστημα που απομένει έως το συνέδριο του καλοκαιριού είναι εξαιρετικά κρίσιμο και δεν αποκλείουν να υπάρξει μέχρι τότε «ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών».
(πηγή: Έθνος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου