Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ο κακός δράκος του ΔΝΤ και οι ιππότες που θα μας σώσουν


Το ανάθεμα της κρίσης ρίχνουμε στο ΔΝΤ.
ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΝ και λοιποί αντιμνημονιακοί (περιλαμβανομένων των καλών παραδοσιακών ΠΑΣΟΚΩΝ υψώνουν τα λάβαρα του νέου ανένδοτου αντιμνημονιακόύ αγώνα, συνεγείρωντας τον όχλο.)
Πόσο όμως φταίει για την κατάντα μας το ΔΝΤ;
Η αλήθεια είναι πως δεν έχει τόση σημασία το ΔΝΤ.
Σημασία έχει πως όταν μάθει κανείς να ζεί σπάταλα με δανεικά και ξαφνικά του κόψει ο δανειστής του το δάνειο, τότε αυτός νοιώθει άβολα (=τέρμα η καλοπέραση).
Όταν του ζητήσει να ξεπληρώσει και τα δανεικά (με μειωμένο πλέον εισόδημα) ...τότε είναι που "ξεσηκώνεται αδικημένος!"...Όταν βεβαίως καλοπερνούσε με τα δανεικά ποτέ δεν του περνούσε από το μυαλό ότι θάρθει ο καιρός να τα επιστρέψει (κι εντόκως).
Το ΔΝΤ χρειάζεται όταν...
κάποια χώρα αποδεικνύεται ανίκανη να χειρισθεί τα του οίκου της (όπως καλή ώρα η δικιά μας) για να προστατέψει (προφανώς) τα συμφέροντα των δανειστών.
Το πρόβλημα μας όμως δεν εστιάζεται στο ΔΝΤ, αλλά στην ανωριμότητα που επιδείξαμε και συνεχίζουμε να επιδεικνύουμε ως λαός.
Ο λαϊκισμός του μετώπου ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΝ που χαιδεύουν τ' αυτιά του όχλου, που κρύβουν την ουσία του προβλήματος και που υποσχόνται εύκολες και ανώδυνες λύσεις, επιτείνει την κυβερνητική ατολμία και ανικανότητα οδηγώντας την χώρα στον γκρεμό.
Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, παρά μόνο η πτώχευση και η έξοδος από το ευρώ που θα σημάνει ΤΟΤΕ το οριστικό ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας στους ξένους (δανειστές) και θα οδηγήσει στη εξαθλίωση τον λαό.
Εκεί ακριβώς μας οδηγούν οι λαϊκιστές, και ίσως αυτή η τύχη μας αξίζει αν τους εμπιστευθούμε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου