Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΝΑΟΓΛΟΥ... Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας .

 Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ" ΤΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΣΟΥΤΟΥ.....

- Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσετε μία θέση στο δημοτικό συμβούλιο; Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω με την οικογένειά μου στην Καλλίφυτο. Παράλληλα λόγω της επαγγελματικής μου δραστηριότητας κινούμαι σε όλη την πόλη της Δράμας οπότε έχω σχηματίσει μια ολοκληρωμένη άποψη για τα προβλήματα που απασχολούν τους δραμινούς. Είμαι άτομο που με ενδιαφέρει η πολιτική και η ενασχόληση με τα κοινά γιατί πιστεύω ότι για τη λύση των προβλημάτων δεν αρκούν μόνο οι διαπιστώσεις, οι αφορισμοί, οι κατηγόριες και γενικά η πολιτική του καναπέ, αλλά χρειάζεται δράση και ενεργή συμμετοχή.

- Για ποιο λόγο επιλέξατε την παράταξη «Μαζί για τη Δράμα» και ποια η γνώμη σας για τον επικεφαλής της και υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Σούτο; Η προσωπικότητα, το ήθος, η εμπειρία και το χαμηλό προφίλ του επικεφαλής της παράταξης Κώστα Σούτου, ήταν ο λόγος που με οδήγησε αβίαστα να συμπαραταχθώ μαζί του. Η Δράμα δεν χρειάζεται επαγγελματίες πολιτικούς, αλλά πολιτικούς με όραμα και διάθεση για προσφορά.

-Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι τελικά το ΠΑΣΟΚ έδωσε τη στήριξη στην παράταξη «πόλη+ζωή»; Οι κομματικές στηρίξεις και τα χρίσματα στις δημοτικές εκλογές το μόνο που καταφέρνουν τελικά είναι να καπελώνουν τους υποψήφιους δημάρχους και τους συνδυασμούς τους. Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος πρέπει να έχει την προσωπική του γνώμη γιατί αυτός είναι που καλείται να δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου του και όχι το κόμμα που τον στηρίζει. Δήμαρχος δεν χρίζεσαι, παλεύεις με τις δικές σου δυνάμεις, καταθέτεις στο λαό το όραμα και το πρόγραμμά σου και τον αφήνεις να σε κρίνει αβίαστα και χωρίς εκβιαστικά διλήμματα.

- Σε ποια θέματα της Δράμας πρέπει να δώσει έμφαση η νέα δημοτική αρχή που θα αναδειχθεί από τις εκλογές;Ο τόπος μας έχει απίστευτες φυσικές ομορφιές. Ο ορεινός όγκος, τα νερά, ο δημοτικός κήπος, ο Κορύλοβος, ο ξεροχείμαρρος Καλλιφύτου, το πάρκο των Κομνηνών, η παλιά πόλη και τόσα άλλα μπορούν να αποτελέσουν έναν σημαντικό πόλο έλξης για όλο τον κόσμο. Η ανακύκλωση και η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων είναι έργα που πρέπει να αρχίσουν και να τελειώσουν άμεσα.. Η στροφή προς τις νέες τεχνολογίες η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η ολοκλήρωση του περιφερειακού και η σύνδεση με την Εγνατία θα δώσουν προοπτικές ανάπτυξης.Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ιδίως στα χωριά που ως επί το πλείστον κατοικούνται από ηλικιωμένους, και η κατασκευή και λειτουργία παιδικών σταθμών, ώστε σταδιακά να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες όλων των δημοτών, είναι επιβεβλημένη.Η κατασκευή ενός καινούργιου δημοτικού κυνοκομείου είναι αναγκαία, ενώ η δημιουργία ποδηλατοδρόμων σε συνδυασμό με τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς θα κάνει την πόλη μας πιο ανθρώπινη.Η δημιουργία θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης (SMART PARKING), σε συνδυασμό με τη λειτουργία ενός μόνιμου εκθεσιακού χώρου {π.χ. στο στρατόπεδο Ανθγου Τριανταφύλλου (ΕΜ)} θα δώσει τη δυνατότητα στα μικρά εμπορικά καταστήματα να επιβιώσουν. Στον ίδιο χώρο θα μπορούσε να μεταφερθεί η λαϊκή αγορά, ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι απαραίτητες υποδομές υγιεινής και ασφάλειας και να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται εδώ και χρόνια. Το παζάρι είναι μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της κουλτούρας μας ως λαού και σίγουρα οποιαδήποτε λύση θα επιλεγεί τελικά, δεν θα πρέπει να αλλοιώνει στο παραμικρό την φυσιογνωμία του.Τέλος τα δημοτικά διαμερίσματα και οι συνοικισμοί πρέπει να γίνουν ένα απέραντο εργοτάξιο, για να κερδηθεί το χαμένο έδαφος των τελευταίων δώδεκα χρόνων, να εξασφαλιστεί η ισόρροπη ανάπτυξη όλου του δήμου και να ξαναζωντανέψουν τα χωριά μας.

- Τι θέλετε να πείτε στους δραμινούς ψηφοφόρους;Άξιοι και ικανοί υποψήφιοι υπάρχουν σε όλους τους συνδυασμούς. Στην κρίση του δραμινού λαού είναι το να επιλέξει με βάσει την αξιοσύνη, την ικανότητα και τη θέληση του κάθε υποψηφίου να βοηθήσει τον τόπο του και όχι τον κομματικό ή προσωπικό του φίλο. Αυτούς τους χορτάσαμε τόσα χρόνια και τα αποτελέσματα τέτοιων επιλογών έχουν οδηγήσει τη Δράμα στη θέση που βρίσκεται. Ειδικά απευθυνόμενος στους νέους ανθρώπους, που αισθάνονται ότι δεν έχουν μέλλον και έχουν χάσει την ελπίδα τους, θα ήθελα να τους ζητήσω να παλέψουν, να διεκδικήσουν και να αγωνιστούν μαζί μας για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με τις …ευλογίες Εφραίμ, η επένδυση στον Αστακό!

    Πανταχού παρών το …ιερό επιχειρηματικό δαιμόνιο του Εφραίμ. Μέχρι στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας έφθασε η …χάρη του. Η εταιρεία της Μονής Βατοπεδίου RASSADEL (με έδρα την Κύπρο), σύμφωνα με το γερμανικό εμπορικό μητρώο, είναι εταίρος της Rosebud Energie Deutschland GmbH, η οποία είναι μέλος της Κοινοπραξίας APPC - Astakos Power Plan Consortium, που έχει αδειοδοτηθεί, ήδη, από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την κατασκευή του Θερμο-Hλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου Αστακού (Θ.Η.Σ.Υ.Α. 1010 Μεγαβάτ), στο πλαίσιο της γνωστής επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό.

    Την αποκάλυψη-βόμβα κάνει ο διακεκριμένος καθηγητής Δ. Παπανίκας, ο οποίος έχει ασχοληθεί διεξοδικά με την περιβαλλοντική διάσταση της επένδυσης, μέσω επιστολής, που απέστειλε προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή