Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Τέλος στο θρίλερ για υποβάθμιση της Γαλλίας - Παραμένει στην υψηλότερη κλίμακα από Standard & Poors

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's διατήρησε αμετάβλητη την πιστοληπτική διαβάθμιση της Γαλλίας στην υψηλότερη βαθμίδα της κλίμακας (ΑΑΑ), σύμφωνα με το Bloomberg.


Παρά τις εκτιμήσεις που υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες από αναλυτές για ενδεχόμενη μείωσή της ο οίκος ανέφερε ότι η Γαλλία αξίζει την υψηλή βαθμολογία, λόγω "του πλούτου και του βάθους" της οικονομίας της και της εκτίμησης ότι ο Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα προωθήσει τα μέτρα που απαιτούνται για τη μείωση του υψηλού δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.

Σημειώνεται ότι το κόστος για την ασφάλιση έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας της Γαλλίας αυξήθηκε την τελευταία εβδομάδα σε επίπεδο υψηλότερο από χώρες όπως η Τσεχία και η Χιλή.................

Οι αναλυτές θεωρούν ότι η υψηλή πιστοληπτική βαθμολογία της Γαλλίας είναι ευάλωτη, εξ αιτίας του ελλείμματός της, το οποίο εκτιμάται ότι θα φθάσει το 7,7% του ΑΕΠ εφέτος, αλλά και επειδή οι τράπεζές της είναι οι μεγαλύτεροι κάτοχοι ομολόγων των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης.

Οι αναλυτές του S&P ανέφεραν στην έκθεσή τους ότι η Κυβέρνηση Σαρκοζί θα επιτύχει να μειώσει το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ το 2013, έστω και αν χρειαστεί να λάβει πρόσθετα μέτρα. Ο οίκος προβλέπει ότι το έλλειμμα θα μειωθεί στο 6,2% του ΑΕΠ το 2011 και ότι η οικονομική ανάπτυξη θα είναι 1,7% για το ίδιο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου