Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Παραμένει το πρόβλημα με το Skype

To Skype εδώ και λίγες ώρες είναι εκτός λειτουργίας και δεν αφήνει τους χρήστες του να συνδεθούν.

Αν και αρχικά η δημοφιλής δωρεάν υπηρεσία διαδικτυακής τηλεφωνίας Skype είχε δηλώσει ότι είχε αποκαταστήσει το σοβαρό πρόβλημα που από χθες το βράδυ είχε θέσει εκτός λειτουργίας ουσιαστικά όλο το παγκόσμιο δίκτυό της, το «μπλακ άουτ» φαίνεται πως δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα. Αρκετοί χρήστες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα σύνδεσης.

Η αποκατάσταση του δικτύου γίνεται με βραδύ ρυθμό, σύμφωνα με το BBC, και οι μηχανικοί της εταιρίας ακόμα πασχίζουν να επαναφέρουν την υπηρεσία σε φυσιολογική λειτουργία. Το πρόβλημα έχει επηρεάσει αρκετές εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο από τις 22:30 (ώρα Ελλάδος) το βράδυ της Τετάρτης.

Η εταιρία αρχικά δεν είχε αποκλείσει την πιθανότητα ακόμα και κακόβουλης επίθεσης, ενώ αργότερα απέδωσε το πρόβλημα σε «ζήτημα λογισμικού» που έπληξε ζωτικά σημεία σε «υπερ-κόμβους» του δικτύου της.

Η Skype -που υπό κανονικές συνθήκες επιτρέπει τη διενέργεια δωρεάν ή φθηνών κλήσεων μεταξύ δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών καθημερινά- ανέφερε ότι οι τεχνικοί προσπαθούν να δημιουργήσουν «μεγα-υπερκόμβους» για να υπερκεράσουν το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου