Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Παπανδρέου από Βρυξέλλες: "Η θα γράψουμε ιστορία ή η ιστορία θα μας διαλύσει"

«Η Ελλάδα είναι και πάλι αξιόπιστος συνομιλητής», τόνισε ο πρωθυπουργός
Επιτέλους η Ελλάδα δεν ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης
Η ζεστή αγκαλιά από τον Γιούνκερ λίγο πριν την "οικογενειακή φωτογραφία"


Nωρίτερα ο πρωθυπουργός, μετά από ένα διήμερο έντασης στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, φέρεται να είπε σε συνεργάτες του: «Ή θα γράψουμε ιστορία ή η ιστορία θα μας διαλύσει».

Στην κυβέρνηση εκφράζουν αισιοδοξία για την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ.....................

Ενα θετικό αυτού του διημέρου ήταν οτι η Ελλάδα δεν ήταν πλεον το επίκεντρο των συζητήσεων. 'Ολες οι προηγούμενες συνοδοι κορυφής ήταν γεμάτες αγωνία για το αν τελικά η Ελλάδα θα έπαιρνε οικονομικη βοήθεια αλλά και με ποιούς όρους. Αυτή τη φορά όμως όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου "στις διμερείς επαφές όλοι μίλησαν με θερμά λόγια για την προσπάθεια της Ελλάδας".

Για το θέμα των ευρωομολόγων ο πρωθυπουργός είπε: «Η συζήτηση άνοιξε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα μέσα ενημέρωσης. Περιμένουμε να συμπεριληφθεί το ευρωομόλογο στις πηγές χρηματοδότησης της ανάπτυξης. Τα ευρωομόλογα αποτελούν πρόκληση για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας στην ένωση».

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε αισιόδοξος και για το μηχανισμό στήριξης καθώς όπως είπε «αυτές οι αποφάσεις στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους». Aναφερόμενος στις αγορές τόνισε: «Είναι επιφυλακτικές και λόγω της γενικότερης κρίσης φοβικές».

Τέλος, συνεργάτες του κ. Παπανδρέου τόνιζαν οτι στα θετικά μπορεί να συμπεριληφθεί ακόμα και ο θερμός εναγκαλισμός που του έκανε ο επικεφαλής του Eurogroup και θερμός υποστηρικτής του ευρωομολόγου, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου