Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Θράκη: Έκλεβαν στην Καβάλα και τα πουλούσαν στην Ξάνθη!

Πώς θα σας φαινόταν αν βλέπατε στις προθήκες ενός κοσμηματοπωλείου, τα χρυσαφικά που σας έκλεψαν από το σπίτι;


Κι' όμως! Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί σε 6 ζευγάρια από τη Χρυσούπολη, τα κοσμήματα των οποίων κατέληγαν σε κοσμηματοπωλεία της Ξάνθης. Δράστες δύο άνδρες και μία γυναίκα, που είχαν βρει τον τρόπο να κερδίζουν χρήματα, προωθώντας στην αγορά τα κλοπιμαία.

Σύμφωνα με το xanthipress.gr, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται την περασμένη Τετάρτη (15-12-2010) όταν συνελήφθη στη Χρυσούπολη μια 26χρονη μετά από ληστεία. Ο 44χρονος συνεργός της κατάφερε αρχικά να ξεφύγει. Μετά από έρευνες της Ασφάλειας Ξάνθης όμως, ο καταζητούμενος δράστης βρέθηκε τελικά στο Δροσερό.

Αν και αρνήθηκε τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη ληστεία η 26χρονη είχε προλάβει να δώσει αρκετά στοιχεία για τη δράση της σπείρας που είχαν συστήσει σε συνεργασία και με έναν 30χρονο από την Κομοτηνή.

Οι τρεις τους είχαν διαπράξει τουλάχιστον 6 κλοπές σε κατοικίες της Χρυσούπολης, στο διάστημα από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, από τις οποίες αποκόμισαν χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας 17.000 ευρώ, κατά δήλωση των παθόντων....................

Η νεαρή συλληφθείσα ομολόγησε επίσης ότι τα κοσμήματα είχαν προωθήσει σε κοσμηματοπωλείο της Ξάνθης, στο οποίο πήγαν οι άνδρες της Αστυνομίας , πραγματοποίησαν έρευνα και κατάσχεσαν διάφορα κοσμήματα που ο ιδιοκτήτης ανέφερε ότι είχε αγοράσει από τη νεαρή.

Στο σπίτι του 44χρονου στο Δροσερό βρέθηκαν επίσης διάφορα είδη και χρήματα, για τα οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την προέλευσή τους και κατασχέθηκαν μέχρι να διαλευκανθεί αν προέρχονται από κλοπές. Πρόκειται για:
διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, 4 κινητά τηλέφωνα, μία φωτογραφική μηχανή, μία βιντεοκάμερα, ένας φορητός υπολογιστής, μία συσκευή αναπαραγωγής ήχου και εικόνας και 4.950€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου