Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ριψοκίνδυνοι κολυμβητές στα σαγόνια του καρχαρία

Περικυκλωμένοι από καρχαρίες βρέθηκαν οι δύτες που κατέβηκαν στο βυθό χωρίς καμία προστασία, αλλά κρατώντας μόνο ένα ξύλινο ραβδί. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε μια περιοχή κοντά στο Μεξικό.
 
Κατευθυνόμενοι από τον ήχο μιας μεταλλικής ράβδου, οι λευκοί καρχαρίες κατάκτησαν τη φήμη των πιο ήρεμων του είδους τους.

Έτσι οι δύτες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη θαλάσσια ζωή των καρχαριών, κολυμπώντας δίπλα τους και καταγράφοντας μερικές πολύ κοντινές φωτογραφίες .

Παρόλο που θεωρούνται άγρια και ανατρεπτικά ζώα, η πολυετής εμπειρία των δυτών δεν τους εμπόδισε να ανακαλύψουν τις φυσικές συνήθειες των θηλαστικών.

Οι καρχαρίες ενδιαφέρονται να πλησιάσουν τους ανθρώπους για να τους περιεργαστούν, ενώ όπως υποστηρίζουν οι δύτες, τα ζώα αυτά είναι παρεξηγημένα.

Οι εντυπωσιακές αυτές φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την εταιρία «Amos», η οποία πραγματοποιεί ταξίδια με προορισμό το Μεξικό δίνοντας τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να κάνουν κατάδυση μαζί από πεπειραμένους δύτες, για να δουν από κοντά το παράξενο αυτό είδος καρχαριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου