Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

"Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς":Έκαναν τους αστυνομικούς και υπέκλεπταν στοιχεία

Αστυνομικά... μπλόκα σε δρόμους πραγματοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» προκειμένου να ελέγχουν δελτία ταυτοτήτων ανυποψίαστων πολιτών και να χρησιμοποιούν στη συνέχεια τα στοιχεία τους για να νοικιάσουν γιάφκες ή άλλα καταλύματα, σύμφωνα με το www.tovima.gr. Ακόμη πιθανολογείται ότι είχαν προσβάσεις σε νοσοκομεία ή ασφαλιστικούς φορείς, γι' αυτό και εξασφάλιζαν Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τα εντυπωσιακά αυτά στοιχεία ανακύπτουν από την έρευνα που πραγματοποιούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σχετικά με τις συνθήκες ενοικίασης του πολυτελούς διαμερίσματος των 100 τετραγωνικών μέτρων...

με τζάκι στην οδό Κάσου 3 στο Χαλάνδρι από τα μέλη της οργάνωσης Γεράσιμο Τσάκαλο, Παναγιώτη Αργυρού και ένα ακόμη άγνωστο άτομο. Οι Γ. Τσάκαλος και Π. Αργυρού είχαν συλληφθεί την 1η Νοεμβρίου 2010 για την αποστολή των δεμάτων βομβών.

Την κατοικία αυτή ανακάλυψε την Τετάρτη το μεσημέρι η ΕΛ.ΑΣ. και όπως διαπιστώθηκε ο ένας εκ των ενοικιαστών εμφανίστηκε με το όνομα «Δεμέτης Σταμάτης», που αντιστοιχεί στα στοιχεία μίας από τις 30 περίπου πλαστές ταυτότητες που είχαν βρεθεί σε φορητή ηλεκτρονική μνήμη που είχε κατασχεθεί των αντιεξουσιαστών Κωνσταντίνου Σακκά και Αλέξανδρου Μητρούσια, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 4 Δεκεμβρίου 2010 έξω από «γιάφκα» στην οδό Καισαρείας στη Ν. Σμύρνη. Μαζί τους είχαν συλληφθεί οι Δημήτρης Μιχαήλ, Χρήστος Πολίτης, Γιώργος Καραγιαννίδης και Στέλλα Αντωνίου χωρίς ως σήμερα να έχουν συνδεθεί με τη δράση οποιασδήποτε ένοπλης οργάνωσης.

Οπως προέκυψε λοιπόν από την περαιτέρω έρευνα, πριν από μερικούς μήνες μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» που εμφανίζονταν ως αστυνομικοί σταματούσαν σπουδαστές έξω από τα ΤΕΙ Αιγάλεω και τους ζητούσαν να τους επιδείξουν την ταυτότητά τους!

Ετσι φαίνεται λοιπόν να αντέγραψαν τα στοιχεία ταυτότητας του ανυποψίαστου 22χρονου σπουδαστή Δεμέτη Σταμάτη. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο «ΒΗΜΑ on line» υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «τα μέλη της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” επέλεγαν από μεγάλες παρέες φοιτητών ή σπουδαστών να σταματήσουν άτομα της ίδιας ηλικίας με αυτούς ώστε να μη γίνεται αντιληπτή η πλαστογράφηση των στοιχείων». Ο Δεμέτης Σταμάτης δεν είχε αντιληφθεί μέχρι προ μερικών εβδομάδων ότι αυτός ο έλεγχος στο Αιγάλεω δεν ήταν από αστυνομικούς. Εως ότου βρέθηκαν τα στοιχεία του στην κατοχή των Κ. Σακκά και Αλ. Μητρούσια. Με το τρυκ του υποτιθέμενου αστυνομικού μπλόκου έχουν υφαρπάξει τα στοιχεία ταυτότητας κι άλλων ατόμων. Ανάμεσα σε αυτούς και μίας νεαρής κοπέλας. Τα... αστυνομικά μπλόκα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν απλωθεί σε όλη την Αθήνα, ενδεικτικό της αποφασιστικότητας αλλά και της άνεσης δράσεων των συγκεκριμένων υπόπτων...

Επιπλέον σημαντικά νέα στοιχεία ανακύπτουν από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην κατοικία του Χαλανδρίου. Μέσα στο σπίτι φαίνεται να βρέθηκαν πολλά υλικά μεταμφίεσης και διαρρηκτικά εργαλεία τα οποία έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση. Ακόμη διαπιστώθηκε ότι τα τρία άτομα που ενοικίασαν το σπίτι προ πενταμήνου εμφανίστηκαν ως φοιτητές από την Ιταλία που υποτίθεται ότι είχαν έλθει για μικρό χρονικό διάστημα στην Ελλάδα προκειμένου τάχα να δώσουν εξετάσεις και σε ελληνικά πανεπιστήμια. Οπως προέκυψε στην πορεία της έρευνας, το σπίτι δεν ενοικιάστηκε με το όνομα «Δεμέτης Σταμάτης» αλλά με τη χρήση μιας άλλης ταυτότητας και άλλου ονόματος που δεν συγκαταλέγεται στη λίστα των 30 κλεμμένων ταυτοτήτων που είχαν βρεθεί στο USB των Σακκά και Μητρούσια.

Ηδη πραγματοποιείται έρευνα για να διαπιστωθεί πώς τα μέλη της ένοπλης οργάνωσης υφάρπαξαν τα στοιχεία και του συγκεκριμένου ανθρώπου, ο οποίος έχει ήδη κληθεί να καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ. Παραμένει άγνωστο γιατί οι ενοικιαστές του σπιτιού είχαν προγραμματίσει να μη μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο συγκεκριμένο σπίτι.

Τέλος, εκείνο που έχει εντυπωσιάσει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. είναι η πολυτέλεια του διαμερίσματος στην οδό Κάσου 3. Οπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «ίσως είναι το πιο ακριβό και πολυτελές κατάλυμα που έχουν ενοικιάσει ποτέ ύποπτοι για συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση και κατέβαλαν ενοίκιο 1.100 ευρω τον μήνα. Γεγονός που μας πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα για τον τρόπο χρηματοδότησης των ενόπλων οργανώσεων...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου