Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Αισιόδοξος ο Γιώργος Κουτρουμάνης

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου να έχει αλλάξει δις, ωστόσο, ο ίδιος παραμένει αμετακίνητος. Ο λόγος για τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, ο οποίος παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία εμφανίζεται αισιόδοξος αναφορικά με τους δείκτες της ανεργίας.

«Είναι ενθαρρυντικό ότι με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ μπορέσαμε να συγκρατήσουμε την αύξηση της ανεργίας, να συγκρατήσουμε το ρυθμό αύξησης. Είναι ένα σημαντικό θετικό αποτέλεσμα» τόνισε ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα των συντάξεων.

«Ξέρουμε ότι δεν λύνεται το πρόβλημα με το να δώσεις 100 ή 300 ευρώ σε ένα χαμηλοσυνταξιούχο αλλά ήταν και αυτό μία ανάσα σε εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση τα τελευταία 2 χρόνια» επεσήμανε. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά για το μέλλον των Ταμείων.

«Τα οικονομικά των ταμείων είναι σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι πριν από 1 χρόνο και δεν αναμένεται να υπάρξει μείωση στις συντάξεις.

Οι μελέτες δείχνουν ότι σε ένα μεγάλο βαθμό τα πράγματα έχουν ισορροπήσει. Με την προσπάθεια μας περιορισμού της σπατάλης, τα έχουμε καταφέρει σε ένα βαθμό» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου