Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ακόμα και τα Χριστούγεννα στο Μεξικό συνεχίστηκαν οι δολοφονίες

Οι ένδεκα από τις δολοφονίες έγιναν την Παρασκευή και οι υπόλοιπες δύο ανήμερα τα Χριστούγεννα, ανέφεραν οι αρχές στη βόρεια Μεξικανική πολιτεία Τσιουάουα.


Το κύμα βίας στο Μεξικό δεν κάμφθηκε ούτε τις ημέρες των Χριστουγέννων στην λεγόμενη "πρωτεύουσα των φόνων" Σιουδάδ Χουάρες, όπου την Παρασκευή και το Σάββατο δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 13 άνθρωποι, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Σάββατο.

Πάνω από 12.000 δολοφονίας έγιναν εφέτος στο Μεξικό όπου μαίνεται ο λεγόμενος "πόλεμος των ναρκωτικών", η παράλληλη αναμέτρηση μεταξύ συμμοριών για τον έλεγχο των οδών του λαθρεμπορίου ναρκωτικών με προορισμό τις ΗΠΑ αλλά και η απόπειρα των αρχών, με το στρατό σε αστυνομικό ρόλο, να πατάξει το οργανωμένο έγκλημα...................

Συνολικά ο απολογισμός ξεπερνά τους 30.000 νεκρούς αφότου ο συντηρητικός πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν άρχισε την εκστρατεία του εναντίον των καρτέλ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα αυτόν τον μήνα. Μεξικανικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι ο απολογισμός ίσως είναι ακόμα βαρύτερος.

Τα υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών και η γενική εισαγγελία ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι συνολικά έχουν συλληφθεί 27.000 ύποπτοι ως μέλη συμμοριών από το 2006, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 17.000 εφέτος. Δεν δημοσιοποίησαν στοιχεία σχετικά με το πόσοι εξ αυτών καταδικάστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου