Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Με «ιερό πόλεμο» απειλεί τη Σεούλ η Πιονγιάνγκ, απαντώντας σε νοτιοκορεάτικη άσκηση

Μεγάλη χερσαία και αεροπορική άσκηση των ένοπλων δυνάμεων της Νοτίου Κορέας πραγματοποιείται κοντά στη μεθόριο με τη Βόρειο Κορέα.
 
Η Πιονγιάνγκ χαρακτήρισε «ψυχολογικό πόλεμο» τα γυμνάσια από την «πολεμοκάπηλη» Σεούλ.
Μάλιστα, ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ-τσουν απείλησε με «ιερό πόλεμο» κατά της Νότιας Κορέας, λέγοντας ότι η Πιονγιάνγκ θα κάνει χρήση του πυρηνικού της οπλοστασίου.

Νωρίτερα, η Βόρειος Κορέα είχε μειώσει το επίπεδο συναγερμού στα σύνορα.

Πάντως, ο πρόεδρος της Ν.Κορέας έστειλε νέο μήνυμα στο βορειοκορεατικό καθεστώς, μεταβαίνοντας σε στρατιωτική βάση κοντά στα σύνορα για να ελέγξει το επίπεδο ετοιμότητας σε περίπτωση επίθεσης από τον Βορρά...................

Στη στρατιωτική άσκηση, που πραγματοποιείται σε πεδίο βολής στην Ποτσόν, περίπου 30 χλμ. από τα σύνορα, λαμβάνουν μέρος μονάδες του πυροβολικού, αντιαεροπορικά, επιθετικά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη.

Η Σεούλ σκληραίνει τη στάση της μετά τις επικρίσεις για την «ασθενική» της αντίδραση στο βορειοκορεάτικο βομβαρδισμό στο νησί Γεονπιόνγκ, στις 23 Νοεμβρίου, που στοίχισε τη ζωή δύο στρατιωτών και δύο αμάχων.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάλεσε την Πιονγιάνγκ να μην απαντήσει στη νέα στρατιωτική άσκηση.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς, τα γυμνάσια «προαναγγελθεί εδώ και καιρό, είναι διαφανή, έχουν αμυντική φύση και δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να προκαλέσουν απάντηση από τους Βορειοκορεάτες».

Επίσης σήμερα Πέμπτη συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα τα τριήμερα ναυτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, περίπου 100 χλμ. νότια της θαλάσσιας μεθορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου