Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Καταλάβατε κυρία Μπιρμπίλη τι γράφαμε λίγο πριν;

Αν δεν καταλάβατε τι σας γράψαμε εδω>>
Διαβάστε την παρακάτω είδηση...είναι μόνο η αρχή...
Σε λίγο αντίστοιχα αιτήματα θα έρχονται από Λήμνο, Παξούς, Θεσσαλονίκη και ολόκληρη την χώρα!)
Είπαμε! Ξέρουμε πολύ καλά τι γράφουμε... η κυρία Μπιρμπίλη αυξάνει την ισχύ της.

Tο Νομαρχιακό Συμβούλιο Λευκάδας Ζητά Την Άμεση Ανάκληση Της Κ.Υ.Α. 168040
ΘΕΜΑ 1ο ΕΗΔ : Απόφαση για την Κ.Υ.Α. 168040 ( ΦΕΚ 15528 Β΄ / 07-09-2010 ) « Καθορισμός κριτηρίων με τα οποία διαβαθμίζεται η αγροτική γη σε ποιότητες και κατατάσσεται σε κατηγορίες παραγωγικότητας » .....


Το Σώμα έλαβε υπόψη του την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος , Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής – Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων 168040 ( ΦΕΚ 15528 Β΄ / 07-09-2010 ) « Καθορισμός κριτηρίων με τα οποία διαβαθμίζεται η αγροτική γη σε ποιότητες και κατατάσσεται σε κατηγορίες παραγωγικότητας » και συγκεκριμένα το άρθρο 3 παρ. ε , σύμφωνα με το οποίο «…χαρακτηρίζεται ως Γεωργική Γη Υψηλής Παραγωγικότητας ζώνη περιμέτρου 300 μέτρων που γειτνιάζει με προστατευόμενη περιοχή , αφού ως γειτνιάζουσα συνιστά ρυθμιστική ζώνη διαφύλαξης της όμορης προστατευόμενης περιοχής και με την απόλυτη προστασία αυτής της Αγροτικής Γης επιτυγχάνεται ταυτόχρονα η ομαλή εναλλαγή τοπίων αλλά και η προστασία των προστατευόμενων περιοχών…»

Με την παραπάνω Κ.Υ.Α. και σύμφωνα με το μέγεθος της Λευκάδας , η ζώνη αυτή περιλαμβάνει όλη την Ανατολική Ακτή της Λευκάδας και περιμετρικά των νησιών Μεγανησίου , Καλάμου και Καστού .
Η Κ.Υ.Α. αυτή αναστέλλει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια , δημιουργεί προβλήματα σε ιδιοκτησίες και ιδιοκτήτες και έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενα νομοθετήματα , τα οποία έδιναν την δυνατότητα ανάπτυξης , με ειδικούς όρους , αυτών των περιοχών .

Ύστερα από τα παραπάνω το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λευκάδας ομόφωνα εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την Κ.Υ.Α. 168040 ( ΦΕΚ 15528 Β΄ / 07-09-2010 ) « Καθορισμός κριτηρίων με τα οποία διαβαθμίζεται η αγροτική γη σε ποιότητες και κατατάσσεται σε κατηγορίες παραγωγικότητας » και ζητά την άμεση ανάκληση της , γιατί θεωρεί ότι με την απόφαση αυτή τίθεται σε μαρασμό η οικονομική ανάπτυξη του Νομού μας .

Η είδηση από το http://meganisinews.wordpress.com/
από Taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου