Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα με τρεις τραυματίες

Το Ισραήλ υποστήριξε πως οι σήραγγες χρησιμοποιούνται για τη λαθραία εισαγωγή όπλων στη Λωρίδα της Γάζας για επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων.

Ισραηλινά μαχητικά εξαπέλυσαν τρεις αεροπορικές επιδρομές αργά το βράδυ της Παρασκευής εναντίον στόχων στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν ιατρικό προσωπικό και μάρτυρες.

Ισραηλινά F-16 που πετούσαν πάνω από την παραλιακό θύλακο έρριψαν δύο πυραύλους σε σήραγγες για τις οποίες υπάρχουν υποψίες πως χρησιμοποιούνται για λαθρεμπόριο στα σύνορα ανάμεσα στη νότια Γάζα και την Αίγυπτο. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, δήλωσαν μάρτυρες.

Οι Παλαιστίνιοι υποστήριξαν πως οι σήραγγες χρησιμοποιούνται για τη λαθραία εισαγωγή αγαθών ως συνέπεια του αποκλεισμού που επιβάλλει εδώ και τρία χρόνια τώρα το Ισραήλ εναντίον της Γάζας, η οποία ελέγχεται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς...............

Οι μάρτυρες δήλωσαν πως μία δεύτερη αεροπορική επιδρομή είχε στόχο άλλη μία λαθραία σήραγγα στην πόλη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, αλλά δεν αναφέρθηκαν απώλειες.

Ιατρικές πηγές δήλωσαν πως τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε μία τρίτη αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης που ανήκει στις Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ, την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε τις τρεις επιδρομές, λέγοντας πως πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση σε μία αυτοσχέδια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε νωρίτερα την Παρασκευή από οργανώσεις μαχητών της Γάζας εναντίον του νότιου Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου