Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Το νερό του χωριού μου, τα προβατάκια και ο λαϊκισμός βάλλουν εναντίον Μπιρμπίλη

Εντυπωσιαστήκαμε στο green.parapolitika, διαβάζοντας χθες πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ την κόντρα Ρέππα με Μπιρμπίλη για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπου η φράση Ρέππα "Στο χωριό μου δεν έχουν νερό για ένα ζευγάρι γυπαετών" έδωσε το στίγμα της πολιτικής σκέψης του υπουργού υποδομών. Θεωρούμε ότι η φράση αυτή ενέχει καθαρά το κίνητρο εντυπωσιασμού, θα λέγαμε λίγο λαϊκίστικα.

Αν είναι δυνατόν, για δύο πουλιά να διψάει το χωριό, σκέπτεται ο αναγνώστης. Αυτοί οι τρελλοί οι οικολόγοι.....

Για να πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή, έντονη κριτική δέχθηκε η Τ. Μπιρμπίλη, που ξεκίνησε την τοποθέτησή της λέγοντας πως θα παρουσίαζε... κάποιες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

«Στο χωριό μου δεν έχουν νερό για ένα ζευγάρι γυπαετών» σημείωσε δηκτικά ο υπουργός Υποδομών κ.Ρέππας για την καθυστέρηση στην απλοποίηση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης.
«Κάνουμε περιβαλλοντικέςμελέτες και κυνηγάμε βοσκούς με σαράντα προβατάκια» προσέθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδης.

«Η υπερρύθμιση είναι αναποτελεσματική και παράγει αδιαφάνεια» σημειώθηκε όμως υπέρ της Τίνας Μπιρμπίλη για τη νομοθετική πρωτοβουλία που ετοιμάζει.

Εμείς στο green.parapolitika.gr, συμφωνούμε με την τοποθέτηση που υπερασπίσθηκε την Υπουργό Περιβάλλοντος με το σκεπτικό ότι η υπερρύθμιση στην πράξη είναι αναποτελεσματική και παράγει αδιαφάνεια.

Εκτιμούμε ότι ορθά πράττει η Τίνα Μπιρμπίλη, επιδιώκοντας την σωστή σύνταξη περιβαλλοντικών μελετών και τον σεβασμό της ανάγκης μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των όποιων έργων. Προφανώς αναίτιες καθυστερήσεις δεν δικαιολογούνται. 

Όμως οι ελλειπείς μελέτες πάνω στη φούρια της ανάγκης υδροδότησης, οι προχειρότητες πάνω στη φούρια της ανάγκης απορρόφησης των κοινοτικών πόρων, οι τσαπατσουλιές πάνω στην ανάγκη κατασκευής του τάδε έργου και πάει λέγοντας, όλα αυτά έχουν οδηγήσει στην τσιμεντοποίηση της χώρας καθώς και στην ακύρωση πολλών χρήσιμων έργων, διότι τελικά οι μελέτες ήταν ανεπαρκείς και ελλειπείς.

Ας γίνονται σωστές μελέτες για τις επιπτώσεις έργων στο περιβάλλον για να μην μπλοκάρουν τα έργα και για να μην καταστρέφουμε τελικά την μόνη πραγματική κληρονομιά της Ελλάδας, που είναι το περιβάλλον της και αυτό μεταφράζεται και σε οικονομική ανάπτυξη. 
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου